Stickor när du går barfota i hemmet? Längtar du efter mjuka härliga brädor eller högblankt parkettgolv? Investera nu och ta hjälp med att slipa ditt golv. Ytbehandla för hållbarhet.

När ett trägolv eller en parkett börjar se trött och gammal ut är den ofta grå, kanske repig, svårt att hålla ren och ger en trist känsla i rummet. Första tanken är då kanske att lägga ett nytt golv över eller att ersätta golvet med en plastmatta eller dylikt. Bromsa dig gärna i tanken där. Ett trägolv eller en parkett har otroligt lång livslängd och är ofta av enormt bra kvalitet. Både parkettgolv och gamla gedigna trägolv går att slipa gång på gång och får då tillbaka sin fantastiska lyster och liv. När du slipar trä återför du en fin yta som visar ådringen och de vackra mönster de bildar i golvet. Träet i sig själv har en vacker lyster som du lätt får tillbaka med en golvslipning.

Byta stil med samma golv

Vill du göra om i ditt hem och skapa en annan stil med hjälp av renovering eller inredning så ska du börja med att tänka till om ditt golv. Ytan som golvet utgör i rummet är väldigt stor och golvet är ofta det första man ser när man kliver in i ett rum. Har du tänkt på det? Känslan i rummet, om den är varm eller kall, om det känns mörkt eller ljust har mycket med golvet att göra. När du genomför en golvslipning kan du dessutom välja vilket intryck du vill ha. Du kan enkelt byta karaktär med att lägga ljusa eller mörka pigment i en olja eller lack - vips har du ett helt nytt golv. Att ta vara på ett befintligt golv är både ekonomiskt klokt och vettigt ur hållbarhetssynpunkt.

Se dig om och välj rätt

Även när du anlitar en firma för golvslipning så ska du kolla referenser och gärna välja utifrån rekommendation - har vänner eller grannar slipat golv? Tänk också på att du har rätt till ROT-avdrag på utfört arbete vilket gör att det är väldigt lönsamt att ta in proffs, iställer för att försöka själv med en inhyrd maskin som du knappt kan hantera. En firma som slipar golv kan även hjälpa dig om det visar sig att du behöver lägga in ett nytt golv. Det är nämligen så att ditt golv kan vara slipat flera gånger förr och så småningom är ytan tyvärr för tunn.

20 May 2020