Här i bloggen begränsar vi oss inte till badrummet utan skriver om allt som har med renovering att göra: tak, kök, och så vidare. Gärna med en smart ekonomisk vinkel förstås!

RSS

Stålkonstruktioner i Stockholm bebygger samhället

25 jun 2022

Överallt i Stockholm hittar du olika typer av stålkonstruktioner. Stål är ett material med många egenskaper och det har obegränsat med användningsområden.

Industribyggnader, lagerlokaler, sportanläggningar och lantbruksbyggnader är alla exempel på vanligt förekommande stålkonstruktioner i Stockholm. Det är således ingen slump att så många av våra byggnader är av stål då det medför flertalet fördelar. Många fler än du tror.

Stål är till skillnad från många andra material mycket lätt samtidigt som det är starkt och tåligt. Man kan med fördel kombinera stål med andra material och därmed anpassa konstruktionen av en byggnad efter ändamål och önskan. Det är också ett miljövänligt alternativ då det inte kräver underhåll och kan återvinnas. Ur ett hälsomässigt perspektiv är stål även ett bra val då det inte avger några hälsofarliga ämnen.

Hur skulle världen se ut utan stålkonstruktioner?

Stål används idag överallt, världen över. Stål återfinns i byggnader, broar, järnvägar och bilar, såväl som i datorer, maskiner, höftkulor och kastruller. Helt enkelt en universell produkt med obegränsat antal användningsområden. Stålkonstruktioner är således helt nödvändiga för strävan mot ett mer hållbart samhälle, då dess produkter fyller så många viktiga funktioner.

Stålkonstruktioner har ett rykte om att inte vara vackrast i världen. En lagerlokal är många gånger inte särskilt tilltalande, men det finns så många andra byggnader som bevisar motsatsen. Det mest kända exemplet på en vacker stålkonstruktion måste vara Eiffeltornet. Vad man inte tänker på är att många andra vackra byggnader består av en stålkonstruktion, men den döljs av andra material. Stål är helt enkelt en fantastisk produkt!

Finn en pålitlig snickare i Göteborg

23 jun 2022

Snickare i Göteborg är för dig som söker en pålitlig och effektiv hantverkare. Att hitta rätt är inte alltid så lätt. Sök tills du hittar den du vill ha.

Det är viktigt att hitta en hantverkare som motsvarar ens förväntningar. Vill du att en snickare i Göteborg ska stämma in på dina önskemål får du kolla upp dem du hittar. Ställ de frågor du vill veta svaren på. Undersök vad de haft för uppdrag innan. Kontrollera att de har F-skattsedel.

Det är mycket du behöver göra för att hitta rätt, men å andra sidan kanske du inte är så knusslig med vilken snickare du får. Då är det bara att ringa första bästa eller be några olika skicka en offert på sitt arbete. Sedan gör du helt enkelt en upphandling av den som gett bästa erbjudandet.

Vill du arbeta som snickare i Göteborg?

Att jobba som snickare betyder att du är en hantverkare. Det i sin tur innebär att du arbetar med dina händer. Det krävs att du är skicklig med dina verktyg, men även lite alert i huvudet. Det ska räknas och mätas för att passa in så noggrannhet är en bra sak. Även lite muskelstyrka kan du ha nytta av.

En snickare bär mycket. Det ska in spånskivor och läkt innan du kan sätta upp väggar. Det finns många små detaljer som du ska hålla reda på i ditt arbete. Om du räknar ut hur du ska gå tillväga innan du sätter igång sparar du både tid och många onödiga steg.

En solcellsleverantör gör det möjligt för dig att få billigare el

21 jun 2022

Att hitta en bra solcellsleverantör är första steget i jakten på en billigare elräkning. Elleverantör kan vem som helst bli som installerar solceller i hemmet.

Innan du kan bli din egen leverantör av solenergi behöver du installera solfångare eller solceller på din tomt eller på ditt hustak. Det är de vanligaste platserna man lägger en liten solcellspark på. För att du ska lyckas med bedriften att sänka dina elkostnader behöver du först göra el till dig själv.

Genom att driva fram el till dig själv kan du sälja överskottet till andra. Det är en lysande idé som ger alla möjlighet att köpa billigare el. Solen lyser ju vare sig vi vill eller inte och det är när den lyser mycket som det går att generera el. Vissa dagar kanske det är lite värre med solljuset där du bor. Då köper du av andra som har sol den dagen.

En solcellsleverantör ger alla en lysande framtid

Tack vare den el som en liten solcell producerar kan du få el så det räcker till din egen förbrukning. Om du sedan väljer att sälja överskottet vidare kommer andra att få nytta av din investering och du själv av lite mer kvar i plånboken.

Självklart räcker det inte med en enda liten solcell men en liten solcellspark som ligger på taket och gassar sig i solen kommer göra susen. Det är en investering som relativt snart ger utdelning. Ännu en anledning till att tycka bra om solen. Läs mer om solcellsleverantör på den här hemsidan: https://www.elavsol.se/

Enskilt avlopp - vad gäller i din kommun?

17 jun 2022

Klart står att kraven på ett enskilt avlopp blivit hårdare. Tidigare har fastighetsägare med villor - eller exempelvis sommarstugor - kunnat ta saken med lite av en klackspark. Bristande kontroller från Miljönämnden i kombination med ganska otydliga regler har gjort att ett enskilt avlopp kunnat se väldigt konstigt ut - och att förorenat vatten kunnat nå exempelvis vattendrag i området.

Det handlar emellertid om en klar förbättring av detta. Numera så finns högre krav vad gäller ett enskilt avlopp, men hur kraven i fråga ser ut är tyvärr inte lätt att svara på. Detta då det ser annorlunda ut beroende på var i Sverige man bor.

Det första rådet vi kan ge dig är således följande: kontakta miljönämnden i din kommun och ta reda på vilka krav de ställer vad gäller enskilt avlopp. Om du skulle ta den andra vägen - gräva, förbereda och planera för ett enskilt avlopp som sedan döms ut så handlar det om ganska stora, och väldigt onödiga, kostnader. Det som avgör kring vilket typ av enskilt avlopp du ska välja handlar om flera olika faktorer. Dels så måste det anpassas efter hur dina förutsättningar ser ut. Hur ser tomten ut och vilken typ av mark handlar det om? Var kan det enskilda avloppet placeras för att inte göra skada på närliggande natur?

Hur ser dina behov ut?

Dels så handlar det även om platsen. Vissa platser och vissa områden är, helt enkelt, känsligare än andra och valet av enskilt avlopp ska även baseras på detta. Som en annan faktor så kommer även dina behov att spela roll. En sommarstuga kommer att ha mindre krav på exempelvis storleken än vad en renodlad villa för året-runt-boende har.

Ett råd är att du kontaktar en konsult som kan titta närmare på ditt ärende och hjälpa dig med att ta fram en lösning som passar dig, dina behov och som ligger i linje med de geotekniska utmaningar som finns på din tomt. Detta brukar även ge en enklare väg fram till ett tillstånd från miljönämnden.

Markarbete - välj rätt företag för enskilt avlopp

Planeringen är en sak, utförandet en helt annan. Men, vikten av professionalism är lika stor oavsett om det handlar om att ta fram rätt lösning för ett enskilt avlopp eller om att gräva för att få lösningen på plats. Här måste du ta dig tiden för att hitta en seriös, kunnig och erfaren partner inom exempelvis mark, grävning och annan entreprenad. Var noga med referenser och var noga med att inte stirra dig blind på det lägsta priset. Hur markarbetet utförs är en avgörande faktor för hur ditt enskilda avlopp fungerar i framtiden.

Stålkonstruktioner är bästa valet för stabila hus

7 jun 2022

För stora byggprojekt använder man bäst stålkonstruktioner som garanterar lång livslängd. Men stål kan också användas till utsmyckande detaljer på hus.

I moderna byggprojekt används ofta stålprofiler för det primära bärverket. Stålet ger stabilitet, hållbarhet och flexibilitet. Det kan handla om att man behöver bygga nytt, bygga till eller bygga om. Stålkonstruktioner kan också användas för att förstärka gamla byggnader. De kan även utgöra grunden till galler, balkongräcken och andra estetiska komponenter på en byggnad.

Stål är ett utmärkt material ur många perspektiv. Det klarar krafterna från byggnader i stora dimensioner. Det kan bearbetas till små detaljer. Det är tåligt för väder och vind. Genom sin sammansättning kan det anpassas till de flesta behov. Stål kan också samverka med andra material som trä, aluminium eller betong. I samverkan ger dessa material oanade möjligheter.

Stålkonstruktioner är det naturliga valet

Järnet som stål tillverkas från är ett material som finns i överflöd. I Sverige har man sedan långa tider varit mästare på att utvinna järn. Av detta framställs sedan stål av många olika kvaliteter. Genom att använda konstruktioner i stål bidrar man till att vidmakthålla en lång tradition hos ett stolt folk.

Vid tillverkning av stålkonstruktioner behöver konstruktören ofta ta hänsyn till budget, tidspress och kvalitet. Med lång erfarenhet från branschen är det dock inga problem att leva upp till ofta motstridiga krav. När stålkonstruktioner utförs av certifierade svetsare kan man också vara säker på att resultatet blir utmärkt. Byggnaden kommer att stå i många generationer framöver.

Stomsystem ger bokstavligt talat grunden till stabila hus

1 jun 2022

Med ett stomsystem garanteras kostnadseffektiva lösningar för hållfasta byggnader. Tillverkning av stomsystem sker i moduler som sedan monteras samman på plats.

Med ett stomsystem kan du få en kostnadseffektiv och hållfast konstruktion. Ett sådant stomsystem kan ge grunden till stora byggnader som fabriker, parkeringshus, lagerlokaler eller skolor. Även för ombyggnationer kan stomsystem vara bra eftersom också små balkar kan användas. Det behövs alltså inte mycket plats för att tillfoga nya delar till en äldre byggnad.

Tack vare att stomsystem kan tillverkas i moduler så säkerställs också smidig leverans till bygget. Modulerna sätts ihop i verkstad och fraktas sedan dit där de ska monteras samman. Ett skickligt arbetslag utför arbetet på plats. De är vana att samarbeta och styrs av en erfaren förman. Det ger en effektiv lösning för byggnationen och resultatet hamnar snabbt på plats.

Stomsystem består av både vertikala och horisontella delar

De vertikala konstruktionerna i ett stomsystem kan till exempel vara väggar och pelare. De horisontella delarna är balkar och bjälklag. Ofta används så kallade samverkansbalkar. De samverkar med andra material såsom betong. Under samverkansbalkar behöver man ofta lägga en brandisolering. Numera finns det dock lösningar där detta är integrerat.

Alla delar i ett stomsystem kan fås certifierade och med CE-märkt stål. Det borgar för hög kvalitet och minskar risken för problem med konstruktioner. I kontrollerna ställs mycket höga krav på dimensionering, konstruktion och utförande. Det är bland annat därför som du alltid kan känna dig trygg när du väljer att bygga med stomsystem. Läs mer om stomsystem på denna sajt: connector.nu

Därför ska du begära fallskyddsutbildning

27 maj 2022

Du kan kräva att få en ordentlig fallskyddsutbildning av din arbetsgivare innan du börjar ditt nya jobb på hög höjd. Det bör varje byggföretag ge sina anställda.

Att arbeta på hög höjd är inte ett jobb för vem som helst. Oavsett vilket jobb det är som ska utföras så blir det svårare att göra ju högre upp du kommer. Och så är det ju det där med svindel också. Och hur ska du göra om olyckan är framme? Som tur är så finns det bra utbildningar för dig som fått ett jobb där du kommer lite högre upp än vad du kanske hade tänkt dig.

Du som ska börja jobba på hög höjd kan känna dig trygg med att du inte kommer få börja jobbet innan din chef sett till att du fått en ordentlig fallskyddsutbildning. Det hör nämligen till rådande säkerhetsordning på svenska arbetsplatser att alla som arbetar på hög höjd behöver ha gått en sådan - i alla fall de arbetsplatser som följer kollektivavtal och andra regler.

Allt blir bättre med fallskyddsutbildning

Det behöver varken ta lång tid eller kosta mycket pengar för ett företag att ge sina anställda en utbildning i fallskydd. Dessutom kommer du och dina kollegor kunna utföra ert arbete betydligt snabbare och faktiskt också bättre när ni gått en fallskyddsutbildning. Den som känner sig trygg och säker på jobbet presterar nämligen bättre än någon som upplever oro och stress över sin arbetsmiljö. Din chef har alltså inga ursäkter. Fallskyddsutbildning är ett måste.

Målare i Solna skulle älska att använda impasto-tekniken

24 maj 2022

Impasto är en måleriteknik där färg läggs på så tjockt att den ger motivet ett tredimensionellt djup. En målare i Solna skulle mycket väl kunna jobba så.

Många konstnärliga tekniker går igen även inom hantverket målning. Ett sådant exempel är impasto som innebär att man stryker på färg så tjockt att det – när det torkat – skapar en tredimensionell effekt. Riktigt duktiga inom denna teknik – som Rembrandt, Frans Hals och Diego Velázquez – använde ofta denna teknik i sina målningar.

Även moderna konstnärer som Jackson Pollock och Willem de Kooning använde impasto i sin konst. Hantverkare som jobbar med målning kan också använda denna teknik för att ge ytan mer liv och karaktär. Ofta vill man inte ha en plan och intetsägande yta. Impasto kan till exempel ge en blå vägg en känsla av ett vågigt hav.

Målare i Solna kan alla tekniker du behöver

Ett måleriföretag i Solna kan ge dig fler alternativ på hur man ska måla sina väggar än du trodde att du behövde. Du kan uttrycka vilken känsla du vill ha i ett rum och de kan komma med förslag på både färger och hur färgerna ska appliceras för att uppnå detta resultat.

Utöver det vill du ha ett måleriföretag som är tillgängliga, tillmötesgående och lokala. Om du har några olika alternativ på målerifirmor kan du be om offerter och omdömen från andra kunder. Sådana omdömen kan du ganska ofta hitta på olika tjänster på nätet; likt Google och Trustpilot.

Stopp i avlopp ger problem

21 maj 2022

Plötsligt en dag när man tömmer badkaret forsar vatten ut över hela badrumsgolvet. Stopp i avlopp kan vara enkelt åtgärdat eller så behöver man hjälp akut.

Det hade varit en lång vecka och Sara längtade efter att komma hem och ta ett varmt bad. En ny flaska badskum stod på badkarskanten och väntade på att få sprida lugnande lavendeldoft. Väl hemma tog hon bara av skorna innan hon tog sig in till badkaret och öppnade flaskan. Hällde lite i karet och satte sedan på kranen.

Tio minuter senare låg hon i badet och njöt med en ljudbok som enda sällskap. Vattnet blev kallt och snart började ett program hon ville se på tv:n. Hon lämnade badrummet så badkaret fick tömma sig i sin egen takt och med badrock på och en handduksturban kring håret fixade hon lite fredagsmys.

Rörservice ryckte ut efter stopp i avlopp

Innan hon skulle börja myset behövde hon borsta ut håret och gick till badrummet. Synen som mötte var inte fredagsmysig alls. Flera centimeter vatten täckte badrumsgolvet och hade redan börja ta sig över tröskeln ut i hallen. Snabbt gjorde hon en barriär av handdukar och ringde sedan rörservice.

Sa att hon hade stopp i ett avlopp. Sen började hon torka upp vattnet. En slang kopplades till avloppet och sög ut allt skräp. Plötsligt rann vattnet lätt ner i golvbrunnen. Den räddande ängeln åkte och golvet var nästan torrt. Nu kunde hon sätta sig och var tacksam över att playfunktionen då hon kunde titta på serien trots förseningen. Läs mer om stopp i avlopp på denna sajt: https://www.stoppiavlopp.nu

Drömutsikten på Värmdö uppnåddes genom trädfällning

17 maj 2022

För att få bästa utsikten över havet vid Värmdö kan det behövas trädfällning. Med lite hjälp ordnas detta lätt och smidigt utan att riskera omgivningen.

Jens och hans fru hade köpt ett nytt hus på Värmdö. Det hade verkligen ett fantastiskt läge med havsutsikt. Eller ja, den där havsutsikten lämnade ju en del övrigt att önska. Huset hade haft samma ägare i många årtionden och i takt med att de hade blivit äldre hade trädgården vuxit till sig.

Det var helt enkelt väldigt mycket träd som skymde utsikten. Det skulle behövas mycket trädfällning för att ta bort det som skymde. Den typen av kroppsarbete var dock inget för vare sig Jens eller hans fru. En del av träden stod också väldigt nära huset och riskerade att skada det om de föll på fel håll.

Att lösa trädfällning på Värmdö

Det var tur att det fanns företag som kunde trädfällning på Värmdö. De kom ut och inspekterade och planerade. Jens var mest sugen på att ta bort alla träden. Men experten visste sedan tidigare att det är bättre att ta det lite efterhand. Det är svårt att ångra sig när trädet väl är fällt. En del träd fick alltså vänta, tills man hade sett hur skuggan föll under de olika årstiderna.

Det var otroligt att se hur effektiva arbetarna var. Med hjälp av kranbil kunde de ta de högsta träden i sektioner, samtidigt som de smidigt undvek elledningar och hus. Redan första kvällen kunde Jens och hans fru sitta på altanen och njuta av havsutsikten. Läs mer om trädfällning på den här hemsidan: trädfällningvärmdö.nu

Därför borde de flesta välja nyckelfärdiga hus

14 maj 2022

Slipp problem genom att välja en leverantör av nyckelfärdiga hus. Då kan du ägna dig åt roliga inredningsval och lämna planering och utförande åt experter.

Går du i tankar på att bygga nytt? Det är verkligen roligt och spännande. Så många ideér trängs i ditt huvud att du knappt kan somna om kvällarna. Det ska göras val gällande allt, stort som smått. Det är lätt hänt att det drar iväg och blir mycket dyrare än du tänkt dig. Varje litet val spelar in.

Förutom skenande kostnader är det mycket annat oväntat som kan hända. Det är till exempel inte ovanligt att det blir förseningar som gör att hantverkarna måste vänta på varandra. Faktum är att du inte ens vill tänka på hur mycket som kan gå fel.

Med nyckelfärdiga hus kan du känna dig trygg

Nej, skjut alla problem ifrån dig och lägg din tid på det roliga arbetet med att välja inredning. Låt istället din leverantör av nyckelfärdiga hus ta hand om allt annat på bästa sätt. De är rutinerade och vet hur man väljer seriösa underleverantörer och hantverkare till bästa pris. De sköter även all kommunikation och planering och du kan lugnt luta dig tillbaka.

Nyckelfärdigt är helt enkelt den perfekta lösningen för ditt husbygge. Priset bestäms i förväg och ingenting lämnas åt slumpen. Arbetsledningen fungerar smidigt och allt går som ett välsmort maskineri. När allt är klart är det bara för dig att sätta nyckeln i låset och stiga in i din nya bostad.

Dolda fel i hus kan finnas i alla kåkar

23 apr 2022

Få saker kan vara så vidriga som att vakna upp i ett fuktskadat hus. Mögel växer och blir en del av inredningen. Var kom det ifrån? Var på vakt mot dolda fel.

När du ska köpa hus så ser du såklart över huset med dina ögon. Du frågar de uppenbara frågorna som driftkostnad och eventuella saker som skulle må bra av en strykning med ny färg, och var en ny bräda skulle passa fint. Du vill fixa till lite grejer som skulle kunna behöva renoveras. Helt normalt. Du kollar säkert av rören också så att det inte finns läckage. Och säljaren verkar ju ärlig nog så du slår till och tar huset. Någon månad in börjar det lukta mögel. Du kollar och där är minsann mögel som växer likt en ny tapet i källaren. Var kom det ifrån!? Dolda fel är inte lätta att upptäcka men de finns dock där och väntar på sin chans.

Hur skyddar du dig mot dolda fel?

Tyvärr finns det inte mycket du kan göra för att skydda dig mot dolda fel innan de dyker upp. Däremot om du genomfört en grundlig besiktning med en utomstående besiktningsman och denne inte upptäckt felen innan de blivit uppenbara så räknas de felen som just dolda fel. I ett sådant läge har du som köpare rätt till ersättning och i vissa fall rätt att häva köpet. Om du har råkat ut för dolda fel ska du kontakta en jurist! Läs mer om hur du hittar dolda fel i hus på denna hemsida: www.doldafelhus.se 

Snickare i Nyköping gör det möjligt

12 apr 2022

Det finns mycket man kan förändra i sitt hem. Kanske har man drömhemmet, men inte den perfekta planlösningen. Det är något snickare i Nyköping kan fixa åt dig, för givetvis ska det vara rätt.

Bara för att man har hittat drömhemmet, betyder det inte att allting är perfekt. Men problem är till för att lösas. Kanske är det så att ditt hem är stort nog för att vara ett hem för hela familjen, men på grund av den dåliga planlösningen är det helt omöjligt. Med hjälp av snickare kan du bygga om i ditt hem. Riva ner väggar, bygga upp väggar, bygga om, bygga ut, ja de kan fixa det mesta. Är vardagsrummet så pass stort att det blir för mycket tomrum? Kanske kan det bli ett kontor av ena delen, eller ett extra badrum. Att ha mer än ett badrum är aldrig fel. Det finns som sagt massor av saker man kan göra.

Snickare fixar allt från start till mål

Som snickare är man helt otroligt händig. Man kan skapa så mycket med sina bara händer. Det är verkligen dem du vill anlita om du ska göra någon renovering eller byggnad. Vill du exempelvis bygga en altan, ja då kontaktar du en snickare i Nyköping. Som snickare är man inte rädd för att ta i. Fokuset att du som kund blir nöjd är alltid det viktigaste. De försöker göra ett snabbt men väldigt professionellt arbete. Det man har anlitat dem till, det kommer man få gjort och man kommer bli nöjd med arbetet.

Golvläggare i Uppsala var av rätta virket

8 apr 2022

Intresserad av att göra en bra investering som ökar husets värde? Är man själv inte kunnig anlitar man golvläggare i Uppsala och vips har husets värde stigit.

Erik hade fullständigt snöat in på att med alla medel öka husets värde. Ett nytt kök skulle sättas in, badrummet helrenoveras och som kronan på verket skulle det läggas in trägolv. Mycket behövde han hjälp med, men golvet var en baggis enligt en gammal arbetskamrat han stött på inne i stan.

Då det skulle ta lite tid innan hantverkarna kom och renoverade kök och badrum beslutade Erik att ge sig i kast med vardagsrummet. Det skulle bli fiskbensparkett för det tyckte han var extra snyggt. Med det i åtanke började han ta bort lister och det gamla golvet. Men där stötte han på patrull.

Golvläggare i Uppsala fick Erik att tänka om

Erik sökte på golvläggare i Uppsala och hittade ett mobilnummer. Det skulle han ringa och be dem komma och titta på golvet. Men sedan kunde han säga att han ångrat sig om det blev för dyrt. Så skulle han göra, det han fått lära sig av golvläggaren. Denne kunde komma redan samma vecka.

Golvläggaren Kristian inspekterade och berättade vad som krävdes innan golvläggningen. Sedan frågade Erik hur en fiskbensparkett lades och hantverkaren förklarade. När det blev dags att avsluta besöket tänkte Erik så att pannan lade sig i djupa veck. Sen bokade han in Kristoffer att göra hela jobbet. Annars var det risk att det inte blev någon värdehöjning utan tvärt om. Läs mer om golvläggare på den här hemsidan: golvläggareuppsala.nu

Japanska toalettstolar - så fungerar de

7 apr 2022

Vill du prova på något nytt och modernt och står inför en badrumsrenovering? Varför inte investera i en modern japansk toalett! Läs mer här.

Japanska toalettstolar - så fungerar de

När folk pratar om japanska toaletter så pratar de ofta om en toalett med med bidéfunktion men japanska toaletter finns med en hel mängd olika funktioner även om just bidéfunktionen är den som de alla besitter. Om du skall göra en badrumsrenovering i Motala så kan det vara läge att investera i en modern japansk toalett.

En hel toalett eller bara sitsen?

Du behöver faktiskt inte köpa en hel toalett för att få bidéfunktionen. Det går att köpa bara en sits till vilken du sedan kopplar vatten. Se till att en certifierad hantverkare utför det arbetet. Dock är sitsar ofta känsligare än hela toalettstolar och går oftare sönder.

Idag finns det faktiskt en mängd tillverkare som erbjuder japanska toaletter till den skandinaviska marknaden. Dessa toaletter går att få med en mängd olika praktiska funktioner förutom bidén.

Från uppvärmd sits till musik

Som sagt är det inte bara bidé man får när man köper en japansk toalettstol. Vissa av dem kommer till och med med en fjärrkontroll för att du skall kunna styra över de många funktionerna och bidéns vattentryck. Innan du sätter dig ner kan du välja att få sitsen uppvärmd. På morgonen kan det vara mycket obehagligt med en kall toasits som första intryck. Nu kan du undvika den obehagliga känslan och låta sitsen vara uppvärmd.

Något mycket praktiskt är den inbyggda torkfunktionen. När du uträttat dina behov och tvättat dig med bidén så kommer en varm fläkt att torka dina nedre regioner så att du slipper använda toalettpapper. Är du blyg kan du se till att toaletten spelar musik medans du gör det du ska och sedan kan du vara nöjd med den tystaste spolningen på marknaden. En luftfilterfunktion suger ut den illaluktande luften ur bassängen och filtrerar den genom ett joniserande filter så att det luktar mindre efter ditt besök.

Lättstädade och hygieniska

Självklart är flertalet av dessa självrengörande och är de inte det så är de i alla fall lättrengjorda. Till exempel är flertalet toaletter kantlösa vilket gör att det inte samlas smuts och bakterier under toalettkanten. Många är gjorda i annat material än porslin, vilket skall vara mer smutsavvisande och mer lättrengörligt.

Inte bara för ungdomar

Många tror att den här typen av nymodigheter mest är för ungdomar men det är fel. Japanska toaletter fungerar väldigt bra för de som har svårt att röra sig och därför kan få problem med att sköta sin dagliga hygien. En japansk toalett kan låta en äldre eller rörelsehindrad person få behålla sin autonomi och integritet. Toalettbesök är något mycket känsligt och privat, att klara av dem själv utan inblandning från andra vill nog de flesta göra så mycket som möjligt.

← Äldre inlägg