Här i bloggen begränsar vi oss inte till badrummet utan skriver om allt som har med renovering att göra: tak, kök, och så vidare. Gärna med en smart ekonomisk vinkel förstås!

Badrumsrenovering i Göteborg till hela familjen

20 jan 2022

Om ska göra en badrumsrenovering i Göteborg så kan det också vara mysigt att köpa ett spabad där du kan mysa med dina nära och kära på vardagar och helger. Lyxigt men också billigare än du tror.

Att sänka ner kroppen i vatten är något som ger en speciell känsla i kroppen. Det är troligen därför som så många har börjat köpa spabad i Göteborg till sina badrum. Och förstås även till sina utomhusmiljöer, ifall man har möjlighet till det. För det är lika härligt att kunna sjunka ner i ett spabad inomhus som det är att göra detsamma utomhus. Man brukar tala om att man vill bjuda hem vänner för att bada spabad i trädgården, men det går lika bra att göra det i sitt eget badrum också. Något du kan tänka på nästa gång du ska göra en badrumsrenovering.

Badrumsrenovering med plats för en eller flera

Ett spabad finns i många olika storlekar och det som först och främst kan sätta gränserna är hur stort badrum du har. Ska du göra en badrumsrenovering så kan du dock passa på att utvidga badrummet så att du får plats med ett större spabad, och varför inte också en plats till en bastu. Gör du det så får du ett fullvärdigt spa där du kan njuta med din familj och vänner närhelst du önskar det. Varför inte en dag när vinden viner och snön faller tung? Eller kanske som en lyxig spadag för dina vänner?

Stålkonstruktioner håller

16 jan 2022

När det byggs stora hallar och industribyggnader är det väldigt fördelaktigt att välja stålkonstruktioner eftersom de kan tillverkas i moduler på verkstaden och sedan lätt transporteras

Stål är ett lätt men väldigt stabilt material. Det går att tillverka i moduler för att sedan transporteras till byggplatsen och svetsas ihop där. Det företag som tillverkar stålmodulerna har certifierade svetsare som kan svetsa ihop dem om man vill det.

Stålkonstruktioner blir därför billiga och enkla att transportera eftersom de inte är så skrymmande och inte så tunga. Det är ett skäl till att de används så mycket. Men stål är också ett miljövänligt material eftersom det går att återvinna. Av det stål som används idag kommer 50 % från återvunnen produkt och det innebär inte att kvaliteten försämras.

De som tillverkar stålkonstruktioner har en stor verkstad med toppmodern utrustning. Att utrustningen är av senaste modell innebär att väldigt mycket är automatiserat. Man har automatisk bläster, plasmaskärare för plåt, såg- borr- och fräsmaskin för balk, och automatiska robotsvetsar.

Stålkonstruktioner passar i många sammanhang så inget jobb är för stort eller för litet

Även om man tillverkar många stålkonstruktioner för stora hallar och industrier så utför man också arbeten i mindre skala. Ska man bygga ett stall, en lada eller ett lite större förråd så kommer stålkonstruktionerna också väl till pass. Stålet är så smidigt och lättformat att man kan göra både stort och smått av det. Företaget hjälper gärna till med projekteringen av alla sorters byggnader och är med fram tills allt är klart. Läs mer om stålkonstruktioner på den här hemsidan: stålkonstruktioner.nu

Fönster för ljus och utsikt

15 jan 2022

Säsongen för fönster är aldrig över utan pågår året runt. Det är lönsamt på alla sätt att byta ut dina gamla och slitna fönster. Energiåtgången minskar och du slipper skador på karm och glas.

Ett hus utan fönster är inget hus utan en bunker. Som tur är är dylika en ren sällsynthet i det moderna Sverige och vi slipper gå ut för att se dagsljus eller kontrollera dagens väderlek. Ett hus med dåliga, spruckna och gistna fönster är däremot standard. Väldigt många fönster har levt sin fulla livslängd och lite till.

Utseende är en sak, fast viktigt nog för många. Det är trevligt när fönstren ser snygga och väl omhändertagna ut. Värre är det att flagnande färg och ruttnande karmar öppnar för röta. Gamla fönster må vara vackra i utformningen men deras funktion är betydligt sämre än moderna varianter. Vi vill ha maximalt med ljus men minimalt med värmetapp.

Nya fönster sparar pengar

Det finns alltså märkbara ekonomiska vinster att göra med nya fönster. Förr tänkte man inte mycket på att spara energi och därmed pengar. Idag ser vi elpriserna stiga mot skyarna och behöver göra vad vi kan för att få varma hus utan att elda för kråkorna. Då är fönsterbyten nyckeln.

Nya fönster släpper in maximalt med ljus och har bättre karmar. Du får bra ventilation men du slipper problemet med att mycket av rumsvärmen försvinner genom fönstren. Med VillaFönster kan du ge din bostad både bättre klimat, mer ljus och mycket snyggare utseende.

Tätningslist för fönster är bra för miljön

13 jan 2022

En tätningslist till fönster är bra på flera olika sätt eftersom den håller ute kyla och drag, stoppar onödig smuts och damm och den hjälper till att hindrar störande ljud från att tränga in.

En god inomhusmiljö är viktig för välbefinnande och hälsa. Drag från fönster och störande ljud utifrån kan vara påfrestande. Under vår och sommar kan det dessutom vara problem med pollen som yr runt i luften som är så små att de tar sig in överallt.

Det finns väldigt enkla sätt att förebygga sådana problem. Om man ser över sina fönster ordentligt när man tvättar dem så syns det tydligt om tätningslisten är i gott skick. Tätningslister kan bli slitna och gamla och då behöver de bytas ut.

Listerna ser till att kyla och drag inte kommer in. De hindrar dessutom damm och pollen från att krypa in i fönstrets springor. En bra tätningslist till fönster är därför ett väldigt enkelt sätt att skapa goda förutsättningar för en bra inomhusmiljö.

Tätningslister till fönster finns i olika färger och olika storlekar

I nybyggda hus är det en självklarhet att sätta tätningslist på alla fönster och det är ett billigt sätt att hålla uppvärmningskostnaderna nere. I äldre hus med gamla fönster som inte sluter lika tätt som de moderna är det ännu viktigare.

Man behöver fräscha och spänstiga lister och om de suttit där länge så kan de ha blivit utslitna eller skadade. Då är det lätt att byta ut mot nya och få en bra inomhusmiljö med lägre uppvärmningskostnader.

Stålkonstruktioner offentligt eller privat

26 nov 2021

Vill du köpa stål kan du rådfråga ett företag som är experter på stålkonstruktioner. Det finns olika kvaliteter, så välj rätt standard för såväl dina offentliga som dina privata projekt.

Ett offentligt projekt kan vara att du ska köpa in cykelställ eller stuprör till en skola, och för dig privat kan det gälla räcken till din altan. Det finns stålkonstruktioner från en sittmöbel till en bro eller något så stort som Eiffeltornet. Stål tillverkas bland annat i Tyskland, där det finns många stora stålverk i Ruhrområdet.

Alla förutsätter högsta kvalitet

Vi är vana vid att stålkonstruktioner håller hög standard, och det finns fastställda värden för detta. En expert vet precis vad du behöver för varje användningsområde. En bro måste ha en viss hållfasthet, så att metallen inte spricker. Stålrör för avlopp och byggdetaljer som balkar och fästen måste hålla hög standard, för de ska tåla många påfrestningar under lång tid. Men alla stålkonstruktioner behöver inte vara av allra högsta klass, även om de ska vara bra och hållfasta. Körplåtar som man lägger över den ojämna vägen för att kunna köra där är ett exempel på en enklare kvalitet. Du får vad du betalar för, och en expert kan ge dig tips på när du kan spara pengar på att välja något enklare.

Stål är förädlat järn, och i vardagslag kan det vara svårt att veta hur pass förädlat det behöver vara. Plåtar, karosser, armering och stålkonstruktioner i stora byggnader och hallar är olika typer av järnvaror som har bearbetats på olika sätt. Läs mer om stålkonstruktioner på denna webbsida: stålkonstruktioner.nu

Även en pool behöver en pump

25 nov 2021

Om du har en egen pool så behöver du också ha en pump. Pumpen hjälper till att rena vattnet, sprida värmen och även se till att du syresätter vattnet så att det håller sig friskt och hälsosamt.

Allt vatten behöver rörelse för att hålla sig friskt. Så är det med allt vatten i naturen och även i pooler. Med en pump till pool kan du skapa alla förutsättningar som gör att din pool mår bra och att du mår bra. Du kan få en bra syresättning av vattnet och pumpen är även viktig för att kunna rena vattnet som finns i poolen. En rening som du annars hade haft en hel del besvär med att åstadkomma på mekanisk väg. Vilken pump du behöver beror främst på hur stor pool du har och om du ska ha kvar vattnet i poolen under hela året. Det kan även vara så att du själv bestämmer dig för hur mycket arbete du vill ha med poolen, och därefter väljer du vilken pump som du tycker passar dig bäst.

En pump som passar för din pool

I många fall får du med en pump till din pool när du köper den. Men det finns tillfällen när du kanske själv måste köpa en pump, eller om du kanske vill ha en annan typ av pump än den som medföljer. Det viktigaste är att du inte har en pump som är för liten för din pool, eftersom den då kan ge falsk trygghet.

Behov av en målare – du hittar oss i Stockholm.

18 nov 2021

Det finns tillfällen då det är skönt att veta att det finns duktiga målare i Stockholm. Behöver fasaden målas eller behövs invändigt måleri som kräver lite mer precision, finns det hjälp.

När det blivit dags att utföra lite måleriarbeten i hemmet, så kan det många gånger vara en trygghet att veta att det finns målare i Stockholm. Om du bor här eller i omnejd och känner att du kanske inte är helt bekväm med att utföra allt målerijobb på egen hand, så kan det vara en trygghet att veta att du kan kontakta en erfaren målare. Det börjar med att du har en tanke eller en vision av hur du vill ha det. Är det utvändigt eller invändigt? Har du bestämt vilken färg du vill ha? För den erfarne målaren blir inget arbete för svårt eller komplicerat.

Mer än bara målare – bredd och kompetens som syns.

Du vill såklart att den målerifirma du kontaktar är certifierad och att målarna har erfarenhet av olika typer av uppdrag. Idag är det också viktigt att målerifirman har bra miljötänk, och att utförda arbeten ska medföra så liten miljöpåverkan som möjligt. Därför bör miljömärkta färger vara en prioritet när du väljer vilken firma du ska anlita. Ibland kan du även kontakta en målare för andra uppdrag, som exempelvis tapetsering och golvslipning. Behöver du få renoverat hemma, kan vissa målare med bred kompetens utföra sådana arbeten också. Ta kontakt med din målare i Stockholm och se vad de kan hjälpa dig med. Läs mer om målare på denna sida: skondalsmaleri.se

Målare i Södertälje

10 nov 2021

För den som drömmer om ljust och fräscht, varmt och ombonat, eller magiskt lyxigt, kan ny färg och nya tapeter på väggarna vara lösningen. Ta hjälp av en professionell målare i Södertälje.

Att inreda med färg och tapeter är roligt och man kan i stort sett skapa vilken känsla som helst. Fast det kan vara bra att ha ett helhetstänk när man planerar inför en renovering och ommålning och även ta hänsyn till möbler och övrig inredning. Ibland kan det även vara fint att välja tidstypiska tapeter och kulörer från när huset byggdes. Eftersom det kan vara svårt att bedöma en kulör från ett litet färgprov eller välja en tapet från en katalog är det bra om man först kan provmåla på en liten yta, eller låna hem tapetprover. Ofta upplever man en färg mörkare när den kommer upp på en hel vägg, men den påverkas också av ljus och väderstreck.

För en professionell målare är förarbetet a och o

En målare vet hur viktigt det är med förarbete för att slutresultatet ska bli perfekt. Det kan exempelvis innebära att man först måste riva ner gamla tapeter, spackla och slipa innan man kan måla eller tapetsera. Slarvar man med förarbetet kan det innebära att gamla tapetmönster lyser igenom, eller att färgen inte fäster lika bra. Därför lönar det sig verkligen att anlita en professionell målare i Södertälje när det är dags att renovera. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rot-avdraget vilket gör att det inte behöver bli särskilt dyrt.

 

 

Golvslipning för att få Göteborgs vackraste golv

27 okt 2021

Att gå på ett trägolv ska kännas mjukt och naturligt. Är golvet slitet och fult är det dags att beställa golvslipning i Göteborg. Man kan då slipa det mjukt och behagligt för fötterna igen.

Hur ser ditt trägolv ut egentligen? Har du lagt en matta över jacket där du tappade hammaren för ett par år sedan? Det blev ett ganska fult jack som du störde dig på tills mattan lades där. Även om mattan känns malplacerad där den ligger så är det bättre än att se jacket. Kanske har du även försök använda universaltejpen nummer ett när du skulle laga lite trasiga flisor i golvet.

Gör en golvslipning istället för att använda silvertejp

Silvertejp kan ju aldrig vara fel någonstans. Det har lagats bilar, regnkläder, båtar, spårvagnar och allt annat. Självklart kan man även laga golvet med silvertejp. Men när man tröttnar på att ha silvertejp på golvet kanske det är dags att överväga att slipa golvet istället. Att slipa golvet gör det som nytt igen.

Då kan man slippa åsynen av både silvertejpen och den malplacerade mattan. Istället kommer hemmet att få känslan av nytt och fräscht. När man har kontakt med en golvslipare kan man få tips och råd om hur man tar hand om golvet efter slipningen. Det finns olika oljor och vax man kan använda för att få ett bra skydd på golvet som gör att det håller i många år framöver. Vill man ha en färgnyans går det att lägga i lite färgpigment i vissa bets. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninggöteborg.net

Tåliga industrigolv Stockholm

27 okt 2021

Alla golv är inte skapta lika. Detta är ett gammalt djungelordspråk och därför sant. Ett golv som passar i en villas vardagsrum är inte vad du vill se på ditt industrigolv i Stockholm.

Alla typer av golv passar inte överallt. Inte heller alla arbetsplatser är likadana. Faktum är att inte ens två stycken ser exakt likadana ut. Det en mycket stor majoritet av industrier har gemensamt är att miljön är tuff och långt ifrån kliniskt ren.

Ett industrigolv måste tåla det mesta. Det är en stor investering och ett avbräck i verksamheten att byta golv. Med andra ord är det inget du önskar upprepa en gång om året eller ens vartannat år. Du bör kunna förvänta dig betydligt bättre kvalitet än så på ett industrigolv i Stockholm.

Fogfria golv ger bra industrigolv

Det är inte enbart golvmaterialen som ger bra resultat när det gäller slittålighet och hållbarhet hos industrigolv. Hur golven monteras och hur de är beskaffade har också betydelse. Det säger sig självt att skarvar är en belastning. Där kan samlas skräp och smuts och det finns risk för att golv släpper i fogarna med risk för olycksfall som följd.

Med polyuretan, vinylester och epoxi som material och med mångårig vana och hög kompetens installeras industrigolv som håller. De håller för slitage och står emot kemikalier. De tål att smutsas ner och att man kör på dem. De blir nedtrampade men ligger kvar. Med fogfria industrigolv har du säkrat underlaget för en framgångsrik verksamhet i många år framåt.

Oändliga möjligheter för källarrenovering i Stockholm

20 okt 2021

Slösa inte dyrbar yta på smutsiga förråd ingen ändå vill använda. En källarrenovering i Stockholm kan bli en riktigt lukrativ affär om den görs rätt. Källaren kan t o m bli en USP för er BRF.

Att Stockholms bostadsmarknad är en enda jakt efter extra kvadratmeter är ingen nyhet. Det är helt enkelt inte en självklarhet att människor har råd att bo så stort som de faktiskt skulle behöva. I en sådan stad gäller det att tänka till kring de ytor ni faktiskt har tillgång till. Hur ser det till exempel ut i källaren i er bostadsrättsförening? Används ytan optimalt? En renovering av källare i ett hus fullt av lägenheter kan leda till oanade möjligheter för de boende. Det är inte säkert att gamla förråd verkligen är rätt sätt att nyttja de åtråvärda kvadratmeterna som gömmer sig i källaren.

Lyxig källarrenovering lockar köpare med stålar

En källare kan nämligen göras om till lite vad som helst. Vad som är rätt väg att gå för just er förening beror på vad ni har för behov. Börja med att definiera dem. Skulle det vara bra med en allmänyta för barnkalas? Gymlokal? Biograf? Möjligheterna är oändliga. Oavsett vad ni drömmer om i källaren, står det klart att allt som är lite extra i ett hus gör skillnad på försäljningspriset. Att renovera källaren på ett lyxigare sätt kan leda till att hela huset får en annan känsla. Kanske blir plötsligt mer köpstarka lägenhetsspekulanter intresserade av huset om det finns en spa-anläggning på nedre botten?

Huset känns som nytt med fasadrenovering

19 okt 2021

Gör du en fasadrenovering ser huset ut som nytt, men det blir också mer lättskött, eftersom ytan är fräsch och håller sig fin i många år framöver. Passa på och gör alla förbättringar direkt.

Trä behöver målas om lite då och då, men till sist blir det ändå slitet. Du kan behöva byta ut några brädor, så att huset blir fräscht igen. Men du kan också klä huset i plåt, och då blir det i det närmaste underhållsfritt. Kanske behöver du också nya rännor och stuprör eller andra bleckdetaljer. Huset kommer i alla fall att se ut som nytt när du gör en fasadrenovering, och du höjer husets värde rejält om du byter fönster också. Passa på och förändra fasaden helt när du ändå är på gång.

Trä, murbruk eller plåt

Många hus har slammat tegel, och de kan vara vita, gula eller rosa. Du väljer själv hur ditt hus ska se ut, men om du väljer något som inte kräver så mycket underhåll, är fasaden snygg mycket länge. De slammade tegelhusen kommer med åren att tappa lite färg, så att det röda i teglet lyser igenom, men det är lätt att måla om det, och det ser otroligt fräscht och fint ut.

Vissa väljer att ha fasaden delvis i trä, därför att det ser snyggt ut. Det är inte heller så stora ytor som behöver målas. Anlita en bra byggfirma när du ska göra fasadrenoveringen. De har byggställningar, kunnande och vana, och du får ett lyckat resultat.

Lagt golv ligger när du anlitar golvläggare i Göteborg

14 okt 2021

DIY i all ära. En professionell golvläggare ser till att du inte behöver bryta upp golvet igen när det väl är lagt. Som tur är finns flera kompetenta golvläggare att välja mellan i Göteborg.

Finns det något värre än att behöva göra om något som redan tagit en massa kraft och energi? Att lägga nytt golv går visserligen att göra på egen hand, men om du inte vet vad du håller på med är risken stor att du till slut kommer behöva börja om från början igen. För även om golvläggning i Göteborg låter som en rolig hobby vill du ändå få ett snyggt resultat. Golvet är trots allt en av de där stora sakerna som verkligen sätter prägel på ett hem.

Renovera inte bort värdet på lägenheten med dåliga golvläggare

På dagens bostadsmarknad i Göteborg behöver du dessutom till varje pris värna värdet på din lägenhet. Kanske tror du att du sparar pengar genom att ta hand om golvläggningen själv? Det beror helt på hur du räknar. Ett snett och inte yrkesmässigt lagt golv påverkar sannolikt försäljningspriset den dag det är dags för dig och familjen att leta er vidare. Det är en kostnad som visserligen är svår att förutse, men som ändå ska räknas in i prisjämförelsen mellan att göra det själv och att hyra in ett proffs. Även om många köpare kan finna viss charm i ett skevare hantverk, är det få som uppskattar självrullande stolar på ett lutande golv när det väl kommer till kritan.

Badrumsrenovering i Sundbyberg gjord av proffs

10 okt 2021

Man kan göra en hel del själv när det kommer till renovering. Det betyder inte att man bör göra det. Då är det säkrare att hyra in ett proffs när det är dags för badrumsrenovering i Sundbyberg.

Anders skulle äntligen renovera badrummet i huset han ägt en längre tid. En pärm fylld med hans idéer låg på köksbordet. Han började att kalkylera kostnaderna för renoveringen. Frun Eva var på möte och huset var tyst och lugnt. Allt planerande tog på krafterna. Han gick till sängs tidigt.

Nästa morgon satt Eva lutad över pappren han lämnat på bordet. Uträkningar som han var riktigt nöjd med. Den känslan gick över snabbt när Eva frågade om han inte hade tänkt att de skulle ha någon toalett eller om de skulle ställa sig ute i regnet när de behövde duscha. Förläget insåg han att han missat det självklara.

Hantverkarna kalkylerade badrumsrenoveringen

Några timmar senare ringde det på dörren och en hantverkare, som Eva ringt innan Anders vaknat, kom på besök. Tillsammans diskuterade de badrumsrenoveringen. Professionellt delade han upp arbetet i olika sessioner och noterade önskemålen de hade. Detta för att sedan kunna komma tillbaka med ett förslag.

Det visade sig bli billigare än Anders trott, då ROT-avdraget kunde användas. Dessutom hade hantverkaren koll på materialåtgången. Företaget skulle göra allt från start till mål tillsammans med sina samarbetspartners. Allt skulle komma på samma faktura, vilket var perfekt.

Att Eva skulle pika honom varje gång han skulle på toa fick han leva med. Läs mer om badrumsrenovering på denna webbsida: https://www.badrumsrenoveringsundbyberg.se/

Bästa målaren i Norrköping

9 okt 2021

Vill du bli den allra bästa av alla målare i Norrköping? Den där som alla kunder kan lita på och som dina kollegor kommer till för att få tips och råd? Då finns det tips som du kan ta till dig.

Att bli den bästa av de bästa är det många som strävar efter, inom en mängd olika områden. Det kan vara en sport, ett intresse eller arbetet. Och i alla av dessa fall så är det en grund som behövs för att nå den där riktiga höjden. Du måste brinna för det du gör! Det gäller antingen du vill vara med i OS eller om du vill bli den bästa målaren. Tänk att ha kunder som utbrister att du är den bästa av alla målare i Norrköping, när du färdigställt deras projekt. Och att kunna åka hem till din familj med vetskapen att du gjort ett riktigt bra jobb.

Målare av högsta nivån

Om du vill att kunder och kollegor ska se dig som den bästa av alla målare så finns det även där grunder som du behöver följa. Grunder som just är grunder. Det vill säga det som kallas för ett grundarbete. Utan ett riktigt bra grundarbete kommer inte något ytskikt bli bra. Men det är även viktigt att du kan göra ett mycket fint ytskikt. Kan du även utför olika tekniker och välja rätt färg, samt nyans, till alla projekt. Ja, då kan du absolut aspirera på att vara den som är bäst.

← Äldre inlägg