Här i bloggen begränsar vi oss inte till badrummet utan skriver om allt som har med renovering att göra: tak, kök, och så vidare. Gärna med en smart ekonomisk vinkel förstås!

Dags att ta hjälp med att bygga pool?

23 sep 2021

Att sänka ner din kropp i vatten är något som oftast uppfattas som väldigt härligt. Därför kanske det nu är dags för dig att ta hjälp med att bygga pool i din trädgård för dig och din familj?

En egen pool är något som många drömmer om. Men det kan bli verklighet även för dig, ifall du har tomt att bygga den på. Idag finns det en mängd olika sätt att bygga pooler på, där du kan välja mellan större och mindre samt dyrare eller billigare. Du kan bygga din egen pool eller så kan du ta hjälp med att bygga pool av någon som är proffs på det. Men hur du än väljer att göra så kommer du en dag nå ditt mål. En egen pool i din trädgård.

Bygga pool i din egen trädgård

När du bestämmer dig för att bygga en egen pool så är det viktigt att du funderar över hur du vill att poolen ska vara. Hur djup den ska vara och även hur lång och bred den ska vara. Men besluten är inte slut där. Du behöver också bestämma dig för vilket material du ska använda dig av för din pool och ifall du vill kunna använda den endast på sommaren eller hela året runt. Om du exempelvis lägger till en bastu så kan det vara mycket härligt att kunna ta ett dopp under ditt bastubadande. Eller så kanske du till och med håller poolen uppvärmd.

Räta vinklar med snickare i Uppsala

22 sep 2021

Vissa har tid och lust att snickra själva. De flesta har det inte. Finns tiden och lusten kan det vara kunskapen som saknas. Snickare i Uppsala är ett säkert val när allt måste fungera.

Det står ingenting om det i mäklarprospektet. Kanske förstår du ändå. Alla hus är inte felfria och det kan t o m vara så att inget hus saknar skavanker. Allt kan behöva fixas, från kök till altan. Du heltidsjobbar och har familj säger du?

Du förväntas kunna ta hand om ditt hem och hålla det i bra skick hur mycket du än arbetar och hur lite ork och tid du än har kvar efter att alla vardagsmåsten är avklarade. Ett fungerande boende har ett kök som inte hålls ihop med gem och silvertejp och ett hem där folk trivs har helst en uteplats eller rentav en altan. Vad göra?

Bli kompis med en snickare

Sinnesfrid är värt en hel del och utan sinnesfrid är inget värt någonting alls. Behöver du hjälp av en snickare ska du ta och ordna den hjälpen. Med ett lugnt och kompetent proffs i bostaden blir allting gjort, snabbt och effektivt och rätt.

En fungerande altan eller uteplats är mångas dröm och med en snickare på plats slipper du drömma mer. Ta kontakt med en kunnig och trevlig firma så kommer de och tittar och räknar och funderar och ger dig en offert. Efter ett tag kan du ta med dig kaffemuggen ut och sätta dig och filosofera på din egen altan. Läs mer om snickare på denna hemsida: https://www.snickareuppsala.nu/

Säker trädfällning i Nacka

13 sep 2021

För mycket skugga på tomten i Nacka, eller ett träd som plötsligt blivit alldeles för stort och riskerar att skada husets fasad. Det finns flera anledningar till att man måste fälla träd.

Det händer att träd blir sjuka vilket gör att de lätt knäcks eller tappar sina grenar. För att inte riskera att människor eller hus i närheten skadas måste man ta ner dessa träd. Men träd kan också växa sig större än man hade tänkt och skugga både trädgårdslandet och uteplatsen, eller sträcka sig över taket och rispa fasaden. Även sådana träd kan man behöva fälla. På den egna tomten får man fälla vilka träd man vill men det finns ett få undantag som gör att man kan behöva tillstånd från kommunen. Det kan exempelvis vara om det bor fridlysta insekter eller fladdermöss i trädet, eller om träden innefattas av strandskyddet med mera.

Säker trädfällning

Det finns två olika sätt att fälla ett träd på och vilket man väljer beror på var trädet står och hur stort det är. Mindre träd eller träd som står långt från bebyggelse kan man ofta fälla i ett enda stycke. Men stora träd eller träd som finns i befolkade områden eller där det är ont om plats måste man ofta ta ner i sektioner. Vill man ha hjälp med trädfällning i Nacka finns det företag som använder sig av en kranbil vilken är försedd med både en griparm och motorsåg. Det gör det enkelt att ta ner trädet i sektioner och sedan frakta bort det.

Hitta den bästa målerifirman i Stockholm

31 aug 2021

Att göra allting i hemmet på egen hand kan vara svårt. Särskilt om man inte har den rätta kunskapen. Ta hjälp av en målerifirma i Stockholm istället när det är dags att måla om där hemma.

En målerifirma kan hjälpa till med det allra mesta när det kommer till måleri och tapetsering. Det är inte alla förunnat att ha den rätta kunskapen när det kommer till att göra sådana saker på egen hand. Då kan en målerifirma vara ett utmärkt val. Ska ni måla om hemma eller behöver ni kanske tapetsera, till och med? En målerifirma kan utöver hjälp med målning och tapetsering hjälpa till med ert val av nya tapeter och färg. Efter mycket erfarenhet så har en målare ganska bra kunskap om vad som passar ihop och inte.

Målerifirma med den rätta kompetensen

Har ni gamla tapeter som ni först måste börja med att ta bort innan de nya tapeterna eller färgen kommer upp? Då kan målerifirman även assistera med den saken. Om det är tapeter som har suttit länge så kan det vara lite svårt att få dem att lossna. Men detta gör en målare både enkelt och snabbt. Det krävs också en del förarbete innan arbetet drar igång på riktigt. Det ska grundmålas och målas med spärrfärg så att inte eventuella fläckar lyser igenom den nya färgen eller tapeten. Allt sådant har målaren kunskap om och hen kan guida er rätt i djungeln med allt som behövs för att fräscha upp hemmet med ny färg.

Vilket hus vill du bygga?

29 aug 2021

Funderar du på att bygga hus i din hemstad Helsingborg? Men du kan inte bestämma dig för vilken typ av hus som du vill ha? Här kommer tips på hur du kan tänka vid valet av ditt framtida hus.

Är det någon gång som du kan drabbas av total beslutsångest, så är det när du ska bygga hus. Det finns tusentals hus på marknaden, och det kan vara svårt att välja vilket du vill satsa på. Det finns dock sätt som du kan minimera dina valmöjligheter på. Den första fråga du bör ställa dig, är hur mycket pengar du har och får låna till ditt husbygge. Om du inte har nog med pengar till det hus du önskar dig, kommer det ändå aldrig att bli byggt. När du har satt din budget kan du börja söka efter vilket hus, inom den prisklassen, som kan passa för dig.

Välj ett hus som passar för tomten

Nästa steg är att ta reda på vilket hus som du, enligt områdets detaljplan, får bygga på den tomt som du har tänkt dig. En detaljplan går i vissa fall att kringgå, men det är inget som du kan räkna med. Därefter vet du vilka ramar du har att röra dig inom, och kan börja planera vilket hus du vill och kan bygga. Nu får du ta ställning till frågor om planlösning, antal sovrum, materialval, typ av värmesystem, husets placering på tomten, med mera. Vill du ha fler tips kan du söka på exempelvis: bygga hus Helsingborg.

Vad kan man hitta i ett stuprör?

22 aug 2021

De flesta har bara behövt rensa bort löv och grenar ur stuprör. Men en och annan har nog även hittat någon socka eller sko som kastats upp på taket. Har man otur kan man även hitta råttor och möss.

I en känd och älskad buskis så gömdes det öl och sprit i stuprören. Det kan tyckas smart vid första anblicken, men om man tänker efter så kan det skapa stora problem. För även om man kan hitta både ditt och datt i stuprör om man har otur, så bör man se till att rensa stuprören ofta. Ett effektivt avrinningssystem är nämligen något som alla hus behöver för att undvika problem som vatten och fuktskador.

Hur ofta bör jag rensa mina stuprör?

Det vanligaste är att man rensa stuprören i samband med höststädningen. Det är ett passande tillfälle då det är då som flest löv hamnar på taket och sluligen i avrinningssystemet. Att då se till att dessa löv inte blockerat stuprören är därför väldigt förståndigt och förutseende. Då undviker man tråkiga olyckor när höstregnet faller. Har man många träd på gården kanske man även väljer att titta till stuprören på vårkanten. Tänk dock på att se till att du har god taksäkerhet och något stabilt att stå på om du väljer att ge dig lite högre upp längs takkanten. Du vill inte riskera att falla ned. Allt som oftast är det inte ens nödvändigt att ge sig upp i höjd med takrännan, utan det går oftast att rensa med en vattenslang från marken.

Bäst förutsättningar med en markentreprenad

19 aug 2021

Ett vackert hus. En hållbar uppfart. Gångar som vackert vindlar sig in i trädgården. Uteplatser i söderläge och uppe i norr. Allt omgivet av en vacker trädgård där växterna frodas och mår bra.

Vilken trädgårdstyp är du? Vill du bosätta dig i en engelsk trädgård som är fullkomligt belamrad med växter runt ett mysigt hus? Eller föredrar du den moderna stilen med en mer öppen trädgård, där gångar strikt delar gräsmattan och växtligheten mestadels består av formklippta, städsegröna klot och stora tuvor med högt gräs? Innan du börjar planera för din drömträdgård är det viktigt att du har de rätta förutsättningarna för ditt hus, din uppfart och allt som du vill fylla din trädgård med.

Behandla marken rätt

Det ser lite lustigt ut när företag arbetar med markentreprenader. Stora grävmaskiner tar bort mängder av massor, för att sedan fylla upp med andra massor. Det kan tyckas som att massorna bara flyttas runt, istället för att något nytt skapas. Allt går som i en dans, men det är en dans där det är svårt att förstå vad som egentligen sker. Men så, vips, är markarbetet klart.

Ganska snart märker du vad som är skillnaden mellan ett bra markarbete och ett dåligt. Det kommer även ditt hus och dina växter att göra. Allt på tomten vill ha de bästa förutsättningarna, och det får de med hjälp av en bra markentreprenad. Rätt dränering, rätt rördragningar, rätt lutningar och rätt massor på rätt ställe ger dig möjlighet att skapa din trädgård så som du önskar den. Läs mer om markentreprenad på denna webbsida: markentreprenadstockholm.se/

Brandtätning för allas säkerhet

11 aug 2021

Alla är vi olika, en del lever livet och är inte rädda för något. Medan andra blir mer begränsade av det som kan hända. För att inte oroa sig för mycket kan man exempelvis göra en brandtätning.

Tänk vad härligt det hade varit om man kunde förutspå vad som kunde hända. Kanske även lite obehagligt. Men skönt på det viset att då vet man vad man behöver förebygga. Nu går det ju inte, därför får man vidta åtgärder direkt istället. Som en brand, långt ifrån alla blir utsatta för det. Men om man är med om en brand är det förödande. Den slukar allt som kommer i dess väg. Lyckas man ta sig ut och få ut alla utan skador, då har man tur. Trots det gör det ont att se hela ditt hem bli till aska. Alla ens saker försvinner upp i flammorna. Jobbigt och läskigt.

Större chans att få stopp med brandtätning

När man har något som brandtätning hjälper man till att stoppa branden. Främst så bromsar det branden och ger en mer tid att komma ut. Men det kan även stoppa branden. Även brandkåren kan hinna fram i tid och släcka branden när det finns ett bra brandskydd som arbetar på ens sida. Det finns bara fördelar med att ha ett brandskydd. Så se till du med att skaffa ett. Säkerhet går aldrig att mäta i pengar, så en brandtätning kan vara en investering för ens liv. Kontakta ett kunnigt företag som kan sin sak.

Hitta din bästa målare i Älvsjö

22 jul 2021

Har du något som behöver målas är det enklast och bäst att anlita proffs. En duktig målare i Älvsjö ser till att du får en perfekt målad yta utan spill och kladd, och det blir effektivt gjort.

Lägger man pengar på att köpa dyr färg vill man att resultatet ska bli bra och hålla länge. En amatörmålare ska först och främst välja rätt färg till underlaget, och sedan måste man ha verktygen i trim. Man får köpa hem allt, från penslar till maskeringstejp, stegar och målartvätt. När du anlitar en målare, beställer du ett proffs, och de har alla saker med sig som behövs för jobbet.

Målare har ofta inköpsrabatt

Det är bekvämt och bra för dig, och du behöver inte ens vara på plats. Det kostar dig alltså inga extra semesterdagar, och du kan utnyttja ditt ROT-avdrag för arbetskostnaden. Målare är välkända i branschen, och din målare i Älvsjö har säkert goda kontakter både med andra målare och med inköpskällor. Målare har tillgång till kvalitetsfärger och kan ofta ordna med färg till fördelaktigt pris. Dra nytta av detta, så gör du en god affär.

Det är skönt att låta fackmän göra det som de är bäst på, och du behöver inte själv stå där i timmar med rinnande färg, kladd och trötta armar. Yrkesfolk har teknik och material för att jobbet ska gå så smidigt som möjligt. De arbetar rationellt och kan konsten att både jobba snabbt och noggrant. Du kan koppla av om du anlitar en målare.

Behållare till skräp vid en renovering

19 jun 2021

Renoverar du en gammal gård själv? Då kommer du att riva ut en massa byggnadsmaterial och behöver någonstans att göra av det. En behållare som du kan skicka iväg på tömning precis när du vill.

En renovering kan bestå av en vägg som ska målas, eller utbyte av knoppar i köket. Men det kan även vara en omfattande åtgärd där du mer eller mindre river ut allt utom husets stomme. Gör du det så kommer det att bli mycket begagnat material som du behöver förvara och sedan skicka iväg. Om det är under en kort tid så finns det möjlighet att hyra en container.

Men om du ska hålla på i ett eller flera år, så kan det bli en väldigt dyr hyra. Då är det bättre att köpa container för eget bruk. En som du kan behålla framöver eller sälja vidare när du är klar med den.

Fyll och töm

Antingen du har hyrt en container eller köpt den så finns det alltid möjlighet att kontakta ett återvinningsföretag för att få din container tömd, och materialet omhändertaget på rätt sätt. Om möjligt bör du därför sortera det du kastar så mycket det går. Det blir billigare och bättre för miljön. Hur mycket kostar då en container? Eftersom det är något som håller i många år, kan det vara ekonomiskt att köpa en begagnad container. Du kan hitta en som passar dina behov för mindre än en månadslön, och den går att sälja vidare.

Ventilation som heter duga

18 jun 2021

Hur står det till med ventilationen i de byggnader du vistas i? Misstänker du att din byggnad behöver bättre ventilation? Letar du efter någon som klarar av att förbättra din ventilation?

Att ha en byggnad med dålig ventilation kan bara leda till ett sämre liv. Både för huset eller byggnaden i sig, och för dem som vistas inne i byggnaden eller bor i huset. Det är lätt att det bildas allergier hos dem som bor i ett hus med dålig ventilation. Varför tillåta något sådant att hända när det är så enkelt att åtgärda. Idag finns det speciella företag som i princip bara sysslar med att förbättra ventilation i byggnader. Fram för bra och säker ventilation i alla hus och hyresfastigheter.

Känsligt med fukt i alla byggnader

Förr i tiden byggdes det mycket bostäder och andra byggnader där man använde sig av så kallat självdrag. Det var också vanligt att isoleringen inte var den bästa och det kunde rentav dra kallt inne i huset. För att åtgärda detta började man bygga mer täta hus och isolerade så mycket det gick överallt. Det innebar tyvärr att man skapade ett annat problem som dök upp långt efteråt. Att det är dålig ventilation i en alltför tät byggnad har man förstått är ett bekymmer. Efter en lång tid med dålig ventilation kan det bildas både fukt och mögel i byggnaden. Det i sin tur orsakar stor skada på materien men det skapar även ohälsa för dem som bor eller vistas i byggnaden. Läs mer om ventilation på denna sida: ventilationstockholm.nu 

När man är trygg sover man bättre

8 jun 2021

Många gånger krävs det att något ska hända innan man gör något. Ibland saknar man barndomen, där man slapp oroa sig över saker. Som vuxen behöver man ta sitt ansvar, se till att alla är trygga.

Trygghet kan man finna i olika saker. Det kan vara med sin hund som ger en den lugna energi man behöver. Eller i en trygg famn där man känner sig säker och älskad. Det kan även vara i ett tryggare hus. Där man vet att man gjort vad man kan för att förhindra en brand att sprida sig. Just en brand är för många en väldigt obehaglig tanke. Det är läskigt att det är något man inte kan kontrollera och som man kan vara ganska chanslös mot. Det är inte alltid man känner att det räcker med brandlarm, man vill ha mer än det. Man kan aldrig ha för mycket säkerhet.

Brandsäkra i ditt hem

Utöver ett fungerande brandlarm i varenda rum, bör man även ha brandfilt och brandsläckare. Dessa ska stå så att de är enkla att komma åt. Man kan även skydda sitt hus med hjälp av brandtätning eller brandskyddsmålning. Med hjälp av detta kan man bromsa elden och få mer tid att ta sig ut. Det viktigaste är att alla levande tar sig ut. Har man ett brandskydd kan man till och med ha sån tur att brandkåren hinner komma och eventuellt släcka branden. När du ska brandsäkra hemmet är det givet att du kontaktar proffs på brandskyddsmålning.

En ny bostadsyta

21 maj 2021

Att leva och bo i lägenhet är skönt och bekymmersfritt. Ingen gräsklippning behövs. Utevistelse fixas i det fria. Passar inte vädret? Då fungerar din inglasade balkong som substitut.

Nästan alla människor har en längtan efter utomhusvistelse. Det lugn naturen skänker är svårt att överträffa. En snabb packning med lite fika och så åker du iväg. Tyvärr är inte alltid detta tillgängligt för alla.

Ibland vill vädret inte samarbeta alls. För andra saknas vettiga transporter till lämplig miljö. Vad gör du då? Jo. Du skapar ditt eget “utomhus”. För dig som bor i lägenhet fungerar det utmärkt att bygga en egen oas. Ute fast ändå inne. Och allt börjar med en balkonginglasning. Nu kan ju en balkonginglasning se olika ut. För vissa fungerar helinglasning medan andra vill ha möjlighet att öppna. Vissa behöver tak medan andra bor under grannens golv.

Din egen plats

En inglasad balkong är användbar på en helt annan nivå än en öppen variant. Plötsligt är ljud från trafik och annat dämpat. Saker och ting blir mindre smutsiga då partiklar inte lika lätt tar sig in. Regn är inte längre något bekymmer.

Hur vill du inreda balkongen? Många föredrar en härlig blandning. Möbler som soffa, fåtölj, bord och matta. Tygstycken på väggen för en ombonad look eller ett upplägg med amplar med blommande växter eller nyttigheter. Eller så har du helt egna idéer.

Med inglasad balkong har du regnskydd och bullerskydd. Vill du så har du också insynsskydd. Du kan umgås och mysa eller förvara diverse prylar där. Ditt val.

Västra Götalands snyggaste badrum

11 maj 2021

Tänk att komma hem efter en lång dag och dyka in i ett badrum som kan skölja bort all dagens stress och trötthet. Det kan bli verklighet ifall du slår till och gör ett badrum helt i din egen smak.

Vad är det som du ser som bekvämt och härligt i ett badrum? Är det en modern stil med läckert kakel och ett badkar med massagestrålar? Eller väljer du istället ett badrum där du får plats att göra dig iordning inför natten tillsammans med din partner? Och hur ska du då göra för att få Västra Götalands snyggaste badrum? Frågorna är många och det är bara du som kan besvara hur du vill göra vid en badrumsrenovering i Alingsås.

Ljust och fräscht

Modet går alltid i cykler och så är det även när det gäller badrumsrenoveringar. Där svänger pendeln mellan det som är mest praktiskt till det som är murrigt och mysigt eller ljust och fräscht. Hur du vill ha det i ditt eget badrum bestämmer du helt själv så passa på att gå efter din egen smak. Men tänk samtidigt lite smart så att du inte skapar ett badrum som kommer ställa till problem för dig den dagen du kanske vill sälja ditt hem. Ett badrum är dyrt att renovera och det gör att en eventuell spekulant kan dra sig tillbaka, eller sänka sitt bud, ifall du har ett badrum som är extremt, eller som har en stil som mycket få tycker är i deras smak.

Ibland räcker det med en golvslipning

9 maj 2021

När man tittar på en ful och nedsliten parkett tänker man att det vore härligt med ett helt nytt golv. Men i många fall är det alldeles tillräckligt att slipa om den, för den blir som ny igen.

En parkett i Uppsala som över tid har blivit ful och repig kanske aldrig någonsin har slipats om. Det är perfekt, för då finns där fortfarande så mycket marginal kvar att en slipning är det allra bästa alternativet. Det är betydligt billigare än att lägga ett helt nytt golv. Du väljer sedan ett fint ytskikt som ger golvet en enastående lyster, och du kan glädja dig åt att ha sparat en hel del pengar. Det räcker länge att genomföra en golvslipning i Uppsala.

Inget slipdamm längre

Jämfört med förr finns det så fina maskiner och finesser numera. En sådan sak som slipdamm, till exempel, behöver man inte oroa sig över längre, för det sugs in i maskinen direkt. Är det då lätt att själv slipa golvet? Nej, så lätt är det inte. Det går i och för sig att slipa sitt golv själv, men det är rätt besvärligt att få det jämnt och fint, så man tjänar på att anlita en professionell golvslipare.

Med tanke på hur länge ett golv används, så är det bra att en golvslipningsfirma gör ett ordentligt jobb hos dig. Du har kvar ditt golv länge, och den ursprungliga charmen med ett trägolv kommer fram och kommer till sin rätt när det har fått sin ytfinish.

← Äldre inlägg