Här i bloggen begränsar vi oss inte till badrummet utan skriver om allt som har med renovering att göra: tak, kök, och så vidare. Gärna med en smart ekonomisk vinkel förstås!

RSS

Stålhallar – flexibelt byggande

20 Mar 2023

Stålhallar kan byggas så att de passar nästan alla verksamheter. Hög eller låg takhöjd och med olika exteriört utseende. Inte minst blir byggtiden kort.

Du driver större lantbruk med såväl animalieproduktion som växtodling. För att förbättra din lönsamhet har du arrenderat ytterligare mark. Du tänker utöka din kobesättning och dessutom ska dina kor själv få bestämma om och när de vill vistas inomhus i kostallet. De får gå ut och in som de vill och bli mjölkade av en robot.

Förutom fler kor tänker du skaffa fler traktorer och en ny skördetröska. Den nuvarande maskinhallen räcker inte till. Reparationer och underhåll av maskiner utför du med egen personal för att dra ner kostnaderna. Sådant görs när maskinerna och din personal inte behöver vara ute och arbeta på dina fält.

Stålhallar och grön näring

Som bonde jobbar du inom en grön näring. Du vill profilera dig genom att använda hållbara material. Stål baseras till stor del på återanvänt metallskrot. Kan något vara mer hållbart? Taken på dina stålhallar skall ha lutning och optimal riktning för att ta in solljus till en kommande solcellsanläggning. För att underlätta arbetet i maskinhallen vill du ha en travers i taket.

Du kontaktar ett företag som levererar kompletta stålhallar enligt dina krav. Företaget har moderna maskiner på sin verkstad och där blir komponenterna till hallarna tillverkade med kapning, borrning av hål med mera. Du ser själv till att markbereda och gjuta för hallarnas golv. I övrigt ansvarar leverantören för hela processen från konstruktion och projektledning till montage på plats.

Riva hus i Stockholm – skapar möjligheter

13 Mar 2023

Genom att riva hus i Stockholm möjliggör du för nya bostäder att se dagens ljus. Nya, förbättrade och mer anpassade efter den framtid som du ser framför dig.

Ibland måste någonting försvinna för att kunna ge plats åt någonting nytt, fräscht och spännande. Det gäller inte minst hus och bostäder. Ibland räcker det inte bara att bygga om. Det kan till och med vara omöjligt. Vid sådana tillfällen krävs att det som står i vägen rivs till grunden innan man kan göra någonting annat.

Ett bra exempel är när man rev Söderstadion i Stockholm. Ett hem för fotbollsklubben Hammarby under hela föreningens existens fram till och med 2015 då den såg dagens ljus för sista gången. Men istället ersattes den av nya, moderna och ultimata Tele2 Arena (som till och med invigdes redan 2013).

Nå dina drömmar genom att riva hus

Likadant är det alltså med bostäder, både stora flerfamiljshus och privata villor. Du kanske har funnit ett perfekt läge där du vill slå dig ned, bilda familj och bara leva. Men det råkar stå ett fult hus som du inte alls uppskattar på tomten. Då kan det alltså bli aktuellt med husrivning i Stockholm för att möjliggöra ett nytt projekt.

På så vis kan du nå dina drömmars mål. Det gäller bara att vidga perspektivet och inse att ingenting behöver vara för evigt – på ett positivt sätt. Att riva ett hus för att bygga ett nytt är en perfekt representation av hur förändring oftast är till det bättre.

Anlita en målare i Göteborg som löser fasadmåleri

28 Feb 2023

När man målar fasader behöver man ofta ställningar. Anlita en målare i Göteborg som har med sig egna ställningar för att måla fasaden på uppdrag av ägaren.

Hur svårt skulle det vara att hitta någon som kunde måla fasaden på huset tänkte Mikael? Ett vanligt tvåvåningshus i Göteborg, det borde ju inte vara några svårigheter alls. Det är ju inte lika högt som vare sig Karlatornet, Läppstiftet eller Pariserhjulet.

Det skulle möjligen vara om han själv skulle behöva stå för ställningar i samband med arbetet det skulle kunna bli problem. Mikael funderade, de flesta seriösa målare i Göteborg brukar ha egna ställningar. Han skulle fråga innan han bokade in ett besök, tänkte han, och skrev upp det i den mentala anteckningsboken.

Målare i Göteborg fixar fasadmålning på beställning

De hade sökt bygglov och fått det beviljat redan, det var ett nödvändigt ont för att få byta färg på huset. Det tråkiga grå huset skulle få en ljuvligt varm och solgul nyans istället. Det skulle inte vara några problem att beskriva vägen nu för dem som inte varit här.

Nästan alla andra i området hade färger i skalan från svart till vitt med undantag för några faluröda hus. En gul nyans skulle verkligen liva upp huset och sätta piff på omgivningen. Det tog ett tag att övertyga sambon om det samma men nu var hon med på tåget också. När huset var färdigmålat skulle Mikael överraska med en flaggstång till tomten så var det perfekt.

Papptak står emot vädret i Göteborg

27 Feb 2023

Det låter ju inte så bra att lägga papp på taket men moderna papptak står emot både väder och vind i Göteborg. De är dessutom snygga och lätta att lägga.

Moderna papptak är slitstarka och vattentäta. Materialet har impregnerats med en asfaltliknanade petroleumtjära. För att stå emot solens strålar har pappen dessutom belagts med ett tunt lager krossat skiffer. Tillsammans bildar dessa material en vacker och hållbar takbeklädnad. Takpapp levereras dessutom på rulle och går snabbt att lägga. Om du letar efter ett billigt och enkelt sätt att lägga tak är takpapp den perfekta lösningen.

Takpapp har använts ända sedan 1700-talet men kvalitén har märkbart förbättrats bland annat genom moderna tillverkningsmetoder. Tidigare användes takpapp bara på mindre och enklare hus men den moderna pappen är så snygg att den används även till fina villor och andra byggnader.

Papptak håller sig snygg länge och är lätt att lägga

Det krävs inte stort kunnande för att lägga takpapp. Den viktigaste förutsättningen är att taket där pappen ska monteras är helt torrt och jämnt, utan spik eller flisor som sticker upp. Vänder du dig till ett företag som lägger takpapp får du garantier på att det håller tätt och blir ett bra resultat.

Takpapp är ett billigt material och som privatperson har du rätt till rot-avdrag. Detta gör att det kan löna sig att anlita kunniga hantverkare i Göteborg när du ska lägga ditt tak. Du får taket inspekterat och du vet att det blir ordentligt gjort. Läckande tak kan ju annars orsaka stora skador.

Läs mer kring papptak på denna sida: papptakgöteborg.se

Rädda huset med takläggare i Uppsala

15 Feb 2023

Med hjälp av takläggare i Uppsala kan man göra mycket. Allt ifrån att rädda hemmet från svåra fuktskador till att byta några takpannor av estetiska skäl.

Liksom världen i stort åldras våra bostäder. Det hus som en gång var splitternytt och glänste i varje detalj blir med tiden gistet och trasigt och får sina skavanker. Är bostaden gediget byggd tar det kanske lång tid, men en dag står man ändå där och behöver reparera. Helrenovering eller delvis.

Tak är mer än bara en detalj eller dekoration. Med hjälp av taket reglerar vi inomhusklimatet och skyddar hela byggnaden. Fungerar inte taket som det ska ligger man rätt illa till. Ett fuktskadat hus går varken att bo i eller sälja. Det är viktigt att hålla koll för att undvika problem och onödiga merkostnader.

Takläggare är skickliga allkonstnärer

Om man får en vattenläcka på grund av ett trasigt tak ska man vara glad om läckan är rejäl – för då märks den snabbt. Droppar i huvudet när man sitter i tv-soffan är en klar larmsignal medan fuktiga bjälklag inte märks lika fort. Takreparationer är helt klart något som inte den gladaste amatör ska ens tänka på att försöka åtgärda.

Kontakta en takläggare i Uppsala för konsultation och offert. Takets skick avgör pris och tidsåtgång. Taket är husets kanske viktigaste del och kan inte ignoreras. Har man akuta problem kan en kompetent firma åtgärda mycket snabbt och du kan ha ditt nya tak på plats på mindre än en vecka. Mer information om takläggare hittar du på takläggareuppsala.se.

Linjemålning skapar ordning

10 Feb 2023

Tröttnat på att se att andra inte klarar av att parkera på jobbet? Det finns all anledning att som företagare, BRF eller exempelvis att som större affär se över den situationen. I de flesta fall så handlar det om utrymme som till mångt och mycket dels inte optimeras - och som dels också i grunden är felplanerat.

Den första bilen sätter tonen och sedan så följer alla andra efter. Om denna första bil står snett så innebär detta att samtliga bilar som följer också kommer att stå konstigt parkerade och detta hela vägen till dess att den som sist anländer får det väldigt, väldigt jobbigt. Genom professionell linjemålning kan detta förhindras. Linjemålning på en parkeringsyta ger ordning och reda och inte sällan så handlar det också om att hela ytan kan komma att optimeras och att man i slutändan också får fler platser tillgängliga.

Hur ser det ut på ert företag, inom er BRF och på parkeringen utanför butiken? Kontakta ett företag inom linjemålning och se över vilka möjligheter som finns.

Linjemålning ger säkrare trafik

Ser man till linjemålning ur ett större perspektiv så är sådan i allra högsta grad bidragande till att vi i Sverige - i förhållande till många andra länder - har så pass få trafikolyckor. Dels så handlar det om en gedigen utbildning och om höga krav för att få körkort, dels så handlar det om trafikregler satta för att skydda och dels så handlar det också om skyltar som hela tiden visar oss vad som gäller.

Och, där skyltarna inte räcker till så kan linjemålning vara avgörande. Du går på ett övergångsställe som markerats med ränder, du vet var du ska cykla för att inte köra på en fotgängare, du vet var vägrenen börjar och var ditt körfält är, du ser på en heldragen linje att du inte får köra om framförvarande bil - och så vidare: linjemålning fungerar som perfekta påminnelser och uppmaningar om vad som gäller.

Det handlar också om ett rent hantverk där erfarenhet och professionalism är viktiga ingredienser för ett lyckat jobb. Det finns, baserat på detta, all anledning att välja en rutinerad och professionell firma inom linjemålning då det är dags att säkra upp trafiksituationen på specifika platser och områden. Linjemålning kan man läsa mer om på https://www.linjemålning.com.

Bergsprängning för svalare sommar i Stockholm

7 Feb 2023

Föredrar man en nedsänkt pool eller en ovan jord, det är frågan. För en nedsänkt pool i Stockholm kan det krävas bergsprängning för att det ska vara möjligt.

Nu skulle de bli med pool. Kristian var eld och lågor. Tänk vad grannarna skulle bli avundsjuka när solen gassade och de hörde plask från badandet. Han kunde se sig själv ligga där guppande på en luftmadrass med gott att dricka medan barnen var på skolan. Lugnet härskade och han levde livet.

Inte nog med att han bestämt sig för pool. Den skulle givetvis vara nedsänkt med ett snyggt trädäck runt omkring. Där skulle han hålla poolpartyn för vänner och familj under ljumma kvällar. Men det låg lite måsten emellan nu och dessa tillfällen. Först skulle han behöva anlita någon som arbetade med bergsprängning.

Bergsprängning för att skapa poolplats

Det såg enkelt ut att gräva i den stora gräsmattan. Men sanningen var att under den låg berget. Så för att kunna få sin nedsänkta pool hade Kristian kontaktat ett företag i Stockholm som arbetade med bergsprängning. Han hade läst att de hade gjort pooljobb förut och var därför perfekta kandidater för projektet.

Företaget hade redan varit och tittat på tomten och ett datum för att starta “projekt pool” hade satts. Han var lite orolig för att det skulle bli stökigt och mycket oväsen, men den person han hade pratat med hade förklarat hur de arbetade. De skulle göra det så effektivt som möjligt för att inte störa hans grannar.

Läs mer kring bergsprängning på denna sida: bergsprängningstockholm.se

Kaminer som passar i Stockholm

1 Feb 2023

För att få ut bästa möjliga av sina kaminer i Stockholm, finns det flera olika faktorer som man kan ta till sig. Som effekt (kilowatt), material och funktion.

När man lägger pengar och energi på att installera en av alla kaminer i Stockholm, så vill man förstås få en kamin som man får ut det mesta möjliga av. En kamin kommer man ha i många år framöver, och då vill man ju inte ångra sig snabbt efter köpet.

Om man går igenom en liten checklista inför köpet så kan man vara säker på att man verkligen köper den kamin som man kommer trivas med. Och de faktorer som man ska fundera på är effekt (kilowatt), material, utseende, funktion och plats för montage. Har man noga gått igenom allt detta så är det bara att beställa kaminen.

Smart val av kaminer i Stockholm

Vid valet av en av alla kaminer i Stockholm, är nummer ett att välja bland de som har rätt effekt i kilowatt. Det handlar om vilken kamin som kan värma upp de kvadratmeter man önskar och som även får ut det mesta möjliga av det bränsle som man kommer att använda i kaminen. Då får man en kamin som gör sitt jobb, är miljövänlig och billig i drift.

När detta är gjort så kan man gå på var i rummet man ska placera kaminen, hur mycket glas man vill ha och vilket material. Man kan även lägga till funktioner som stekplatta på toppen eller lagringsyta för ved.

Golvläggare i Stockholm med kunskap om alla golv

23 Jan 2023

Det är inte lätt att hitta rätt golv. Så ta professionell hjälp av en golvläggare i Stockholm. Du kan till exempel besöka ett showroom för att känna efter.

Ditt golv är viktigare än du tror. När du ska välja nytt golv är det bra att känna efter ordentligt vad du vill ha för känsla i det färdiga rummet och fundera på vilka behov ditt hushåll har. Till exempel lämpar sig vissa material bättre när du har en livlig barnfamilj. Stockholm Golv & Måleri är väl medvetna om detta.

Det krävs nämligen ett helt annat golv när barnen flyttat ut. Så välj golv efter just din situation och få ordentlig och professionell vägledning av din golvläggare. Då kommer dina golv att hålla längre, och du kommer att kunna leva mer.

Golvläggare för golvslipning i Stockholm

Om dina golv börjar se slitna ut är det inget problem. Vi lever hela våra liv tassandes, vandrandes och springandes på dessa underbara golv. Klart att de behöver lite kärlek emellanåt. Det är något som din golvläggare verkligen har koll på.

Oavsett vilken typ av golv det handlar om, och hur slitet det än är, går det att ordna. En golvslipning och en ytbehandling kan göra att ditt golv ser ut som nytt. Det finns mycket att välja mellan. Till exempel är det bra att ha ett lackat golv om du vet med dig att ditt golv ofta möts av spill och oförutsedda händelser i vardagen. Få hjälp med vad som är bäst för ditt golv och ditt liv.

Välj rätt gummiduk

14 Jan 2023

En gummiduk kan användas för en rad olika ändamål. Man ser bland annat en gummiduk som fungerar som tätskikt för tak, man kan se en annan fungera som ett mellanlägg i samband med transporter och man se en tredje gummiduk användas för att skapa livsmedelssäkra behållare.

Fördelen med gummi som material är att det är extremt elastiskt och att det kan klara enorma påfrestningar utan att tappa formen. Att gummi dessutom kan klara av olika kemikalier är en annan fördel och likaså är att gummi sluter tätt och och är formbar gör att en gummiduk kan formas för att passa alla tänkbara ändamål. Dessutom kan man - om storleken inte passar och där man exempelvis beställer gummiduk som metervara - svetsa ihop gummidukar och där detta dessutom sker utan att några skarvar syns.

Vilka krav ställer du på en gummiduk?

Det finns, helt enkelt, ett gigantiskt spektra av olika användningsområden för en gummiduk. Men, det finns också väldigt många olika typer av gummidukar och det är viktigt att vara medveten om. Fel material i fel miljö kan leda till en väldigt dålig investering. Likaså om man köper en gummiduk i fel tjocklek. Ska man exempelvis använda den som ett mellanlägg och där den visar sig vara för tunn - ja, då kommer också saker att gå sönder som en följd av detta.

Rådgivning är avgörande för ett bra köp

En gummiduk ska alltid tjäna sitt syfte och det innebär att du också måste reda ut dels vad den ska användas till - utomhusbruk eller inomhusbruk, ska den klara av kemikalier, ska den vara i en fuktig miljö och kan det finnas risk för kalla minusgrader? Behöver du exempelvis en gummiduk som klarar av det mesta så är ofta silikon ett säkert kort.

Men, det tips man kan ge rent allmänt är att du hittar en återförsäljare som har tid och som kan ge dig rådgivning utifrån de behov du har - och beskriver för honom. Detta är något som kommer att ge dig en lösning som fullt ut passar de krav på en gummiduk som du har. Och, det behöver definitiv inte heller ske i en butik: idag ser man att många leverantörer erbjuder överlägsen service även online - och då kan du dessutom köpa produkten till bättre priser.

Takläggare Göteborg - ta hjälp med ditt tak

13 Jan 2023

Oavsett om det handlar om att lägga tak Göteborg eller om att se över detsamma efter en tuffare vinter så tjänar man som husägare på att anlita en takläggare. Genom att välja ett professionellt alternativ så garanteras man också en professionell blick och en kunskap som man själv saknar.

Ditt tak kan se bra ut, men det kan trots detta handla om brister. Genom att välja en takläggare i Göteborg för en inspektion så får du svart på vitt kring hur skicket på ditt tak är - och vilka åtgärder som krävs för att det ska bli bra igen.

Många tar taket för givet. Det är logiskt sett till att det ligger där det ligger. Man är sällan uppe på taket och man kan av den anledningen glömma bort det. Vikten av ett tätt och fint tak ska emellertid inte underskattas. Dels så handlar det om att taket utgör det yttersta skyddet för din villa och att det står emot regn, snö och kraftigt blåst på daglig basis.

Taket påverkar uppvärmningskostnader

Dels så handlar det också om en direkt avgörande faktor för både inomhusmiljön och för dina kostnader för uppvärmning. Har du kallt inomhus trots att du har dina element på max?

Detta pekar på att ditt tak - eller dina fönster - inte håller tätt. Genom att anlita en takläggare i Göteborg kan du komma att sänka dina årliga kostnader för uppvärmning ganska rejält. Och, det är inte säkert att det handlar om ett renodlat byte av tak heller - i många fall räcker det med mindre åtgärder till fullt överkomliga priser.

Solceller i kombination med nytt tak

Just energi och uppvärmning är idag en het fråga där en takläggare spelar en ganska avgörande roll - åtminstone om man ser till solpaneler. Funderar du, liksom många andra, på att montera sådana på din villa så kommer takets bärighet att vara avgörande.

Taket måste, helt enkelt, kunna bära upp den tyngd som solpaneler har. Därför kan det också vara bra att kombinera ett inköp av solceller med att lägga tak i Göteborg och ta två kostnader i ett svep.

En smed som Stockholm kan lita på

9 Jan 2023

En smed i Stockholm man kan lita på kan sitt hantverk. Hen har arbetat länge i branschen och vet vad som krävs för att göra sina kunder nöjda och ytterst glada.

Det är inte många som kan kalla sig ”en smed som Stockholm kan lita på”. Dels är yrket smed inte speciellt vanligt förekommande. Utöver det är det få smeder som lyckas göra sig ett namn, oavsett vilken stad hen verkar i. Det krävs med andra ord en hel del för att lyckas bygga sitt goda rykte som smed i huvudstaden.

Förr var smed ett relativt vanligt yrke. Många hade stor respekt för smeden och dennes kunskap. Titt som tätt var människor i behov av smedens hantverkskunnande. Med tiden kom dock industrin att ta över mycket av det arbete en smed traditionellt gjort. Detta ledde till färre arbetstillfällen för smederna.

Än finns det en marknad för den som är smed

Smeder används dock fortfarande i viss utsträckning. Deras kunskaper kan till exempel komma väl till pass när det ska tillverkas säkerhetsutrustning. En säkerhetsdörr är ett utmärkt uppdrag för en smed. Med hjälp av smeden kan man modifiera dörren och på så sätt skapa en helt perfekt passform.

Självklart finns det även smeder som arbetar med lite ädlare metaller än de som finns i säkerhetsdörrar. Silver- och guldsmeder är än idag ett yrke som lockar många. Detta trots att det krävs otroligt gedigna, och dessutom ofta ganska dyra, utbildningar för att ta sig an denna typ av smidesuppdrag. Läs mer om en smed, gå till denna hemsida: https://www.smedstockholm.se/ 

Stenläggare Stockholm - snygga, hållbara resultat

7 Jan 2023

Dags att göra någonting åt trädgården och uteplatsen? Med hjälp av en stenläggare i Stockholm så kan du ta din trädgård och tomt till en helt ny nivå. Sten är ett naturligt material som ger lugn och harmoni - detta samtidigt som det är snyggt och passar både mot mer moderna såväl som klassiska villor.

Fler och fler börjar återigen upptäcka de fördelar som finns med stenläggning. Att exempelvis lägga marksten snarare än att asfaltera en uppfart skapar ett mer estetiskt tilltalande intryck och att exempelvis välja att låta en stenläggare anlägga en snygg gång i ett tilltalande mönster gör att man adderar en personlig touch till hela tomten.

Utöver detta så kan man även se att en stenläggare i Stockholm idag anlitas för att bygga upp exempelvis större grillplatser samt för utekök. Det finns många olika användningsområden där du som privatperson kan dra nytta av den kunskap som en stenläggare sitter på. För, det handlar om just det: Kunskap.

Gör inte jobbet på egen hand

Hur svårt kan det egentligen vara att lägga ut stenar och genom detta få exempelvis en gång mellan villan och platsen där bilen parkeras? Hur svårt kan det vara att bygga en mur av marksten? Det är betydligt svårare än vad många tror. Och - det är definitivt mycket tyngre.

I Sverige så har vi en nackdel vad gäller årstider och växlingar i temperaturen. En kall vinter och en plötslig vår kan innebära att tjälen spricker och att det i sin tur gör att marken rör sig - detta kan vara förödande för en stenläggning och där du som privatperson själv gjort jobbet. Väljer du en professionell stenläggare i Stockholm så kommer stenläggningen - eller muren - inte att påverkas av rörelsen i jorden och detta då grundarbetet varit både genomgående, grundligt och gediget.

Detta kan jämföras med ett målerijobb: den stora och jobbiga delen handlar om grundarbetet och där detta avgör det färdiga resultatet. Minsta fusk där och resultatet blir på sikt lidande. Genom att välja en stenläggare i Stockholm så får du ett hållbart resultat som bara blir vackrare och vackrare för varje år som passerar. Läs mer om stenläggning på denna sajt: stenläggarestockholm.se

Massagolv som inte har fogar

23 Dec 2022

Massagolv kallas även fogfria golv, för golvet är en enda slät yta. Massan består av ett mycket slitstarkt plastmaterial och golven är lättskötta, fläcktåliga och snygga på samma gång.

När du tänker efter har du sett en hel mängd olika golv som verkligen inte är lättskötta. En del hela golv är knottriga, och det fastnar lätt smuts från skorna på dem. Andra golv har spruckna plattor eller gamla, torra kakelfogar som inte heller går att hålla riktigt rena. Betonggolven är inte heller så trevliga att rengöra. Det innebär mycket extraarbete för hygienpersonalen att skrubba och skura på material som ändå inte riktigt håller måttet. Du behöver helt enkelt skaffa ett massagolv.

En investering i trevnad och effektivitet

När du lägger ett massagolv slipper du alla fogar och smutsfickor, och om du tar bakterieprov från golvet får du väsentligt bättre resultat. I ett bageri eller annan livsmedelsindustri är det noga att det görs rent varje dag. Det blir många städningar på en vecka, och om man tänker på hur lättskött ett massagolv är, så lönar sig investeringen snabbt.

Det är ju också bra reklam för dig att dina besökare ser ett helt, rent och fläckfritt golv. Massagolv i nya material är smutsavvisande och helt släta, så där fastnar i princip inget, och de är hårda nog att stå emot det dagliga slitaget. Städningen går snabbt och du sparar därigenom väldigt mycket personalkostnader, förutom att din produktion blir mycket renare. Det är något som både du och dina kunder kommer att märka.

← Äldre inlägg