När man målar fasader behöver man ofta ställningar. Anlita en målare i Göteborg som har med sig egna ställningar för att måla fasaden på uppdrag av ägaren.

Hur svårt skulle det vara att hitta någon som kunde måla fasaden på huset tänkte Mikael? Ett vanligt tvåvåningshus i Göteborg, det borde ju inte vara några svårigheter alls. Det är ju inte lika högt som vare sig Karlatornet, Läppstiftet eller Pariserhjulet.

Det skulle möjligen vara om han själv skulle behöva stå för ställningar i samband med arbetet det skulle kunna bli problem. Mikael funderade, de flesta seriösa målare i Göteborg brukar ha egna ställningar. Han skulle fråga innan han bokade in ett besök, tänkte han, och skrev upp det i den mentala anteckningsboken.

Målare i Göteborg fixar fasadmålning på beställning

De hade sökt bygglov och fått det beviljat redan, det var ett nödvändigt ont för att få byta färg på huset. Det tråkiga grå huset skulle få en ljuvligt varm och solgul nyans istället. Det skulle inte vara några problem att beskriva vägen nu för dem som inte varit här.

Nästan alla andra i området hade färger i skalan från svart till vitt med undantag för några faluröda hus. En gul nyans skulle verkligen liva upp huset och sätta piff på omgivningen. Det tog ett tag att övertyga sambon om det samma men nu var hon med på tåget också. När huset var färdigmålat skulle Mikael överraska med en flaggstång till tomten så var det perfekt.

28 Feb 2023