Det vi först ska göra är att det är en avsevärd skillnad mellan att måla inomhus och att måla om fasaden på sitt hus. Gällande insidan så kan de flesta med rätt förberedelse, rätt verktyg och rätt grunder måla om på ett hyggligt sätt. Kort och gott; ska du måla om i vardagsrummet i ditt hus i Täby så kan du förmodligen göra ett jobb som du i slutändan kommer att bli nöjd med.

Det kommer naturligtvis inte att bli lika bra som om du anlitar en professionell målare – men å andra sidan så sparar du pengar genom att sköta jobbet på egen hand och dessutom så ska man inte underskatta att det är ganska roligt att måla också. Du ser en effekt direkt och själva måleriarbetet är också något som du kan engagera hela familjen i; däri ligger nämligen inte svårigheten.

Den handlar istället om det förberedande jobbet och det är där du ska lägga ner din kraft. Kort sagt; innan du doppar penseln i färgburken så måste du tvätta väggen, du måste spackla, du måste putsa, slipa och se till att täcka alla lister, vägguttag samt golvet. Ett jobb där du ska lägga ner åtminstone 70% av den totala tiden ditt målarjobb tar.

Många gör tvärtom rent tidsmässigt och det är också de som misslyckas allra mest och där mans er flammiga väggar, ojämna lager av färg oh färgfläckar på golv, möbler och lister.

Låt en målare ta hand om fasaden

Utsidan och fasaden då? Ja, här anser vi att fler ska överväga att anlita en målare direkt. Det kräver nämligen betydligt mer kunskap att måla fasaden, det kräver än mer förberedelse i form av ansträngande grundarbete och dessutom så måste man även se till sin egen säkerhet på ett helt annat sätt.

Du kan inte måla om ditt hus i Täby med en stege som ditt enda hjälpmedel och där behöver du hyra en byggnadsställning; dels för att kunna jobba bättre och dels för att du inte ska skada dig.

Det finns helt klart ett värde i att anlita en målare i Täby då det gäller fasaden och du kan naturligtvis använda rot-avdraget och dra av 30% av arbetskostnaden för dennes tjänster. på köpet får du här ett bättre jobb än du själv skulle klara av – viktigt då man målar en fasad då färgen där även fungerar som skydd – du slipper en massa kringarbete – hur lätt får du tag i en byggnadsställning under högsäsong i Täby? – och du slipper ansträngningen. Inomhus är det roligt att måla – fasaden är inte fullt lika rolig och vikten av ett korrekt jobb är större. Där bör du anlita en målare.

10 Sep 2016