Många är rädda för att hemmet ska börja brinna. En farlig brand sprider sig fort. Så skydda bostad och liv! En brandisolering kan vara livförsäkringen som ger dig tid att ta dig ut i säkerhet.

En brand sprider sig otroligt fort, framförallt i hus av trä. I en träbyggnad med möbler inomhus finns det ingenting som hejdar branden. Med hjälp av brandisolering kan branden hejdas och ge mer tid. Tid att ta sig ut i säkerhet. De flesta stora lokaler där det befinner sig många människor har brandisolering. Allt för att göra det så tryggt som möjligt och hinna evakuera om det skulle uppstå en brand.

Gör ert hem tryggare

Vet du hur det är i just din bostad? I många bostäder idag finns inte brandisolering. Ta hjälp av en firma som är specialiserad på detta och be dem se över hur det ser ut hos dig. Om det behöver brandsäkras hemma hos dig kan de hjälpa dig att skaffa det som fungerar bäst för just ditt hem. Att brandsäkra sin bostad är en livförsäkring. Det ger dig mer tid att evakuera om olyckan skulle vara framme. För olyckor händer hur noggrann man än är, speciellt idag när vi har så många teknologiska prylar. Även om man har brandlarm kan man behöva mer tid att ta sig ut.

Vad använder man sig av?

Det finns flera olika sorters brandisolering man kan använda. Den vanligaste är stenull - den kan stå emot en brand väldigt länge och är dessutom ljudisolerande. Stenull passar bra i lägenheter såväl som i hus. Om ditt hem är brandisolerat bör det ses över då och då. En gång per år är att rekommendera. Tänk också på att förnya brandisoleringen om det måste göras om något i väggarna eller någon annanstans där brandisolering finns. Med hjälp av brandisolering får man dels längre tid på sig att ta sig ut, men även mer tid för brandkåren att hinna komma och rädda bostaden från att brinna ner helt.

Om du ska anlita någon som kan hjälpa dig att se över brandisoleringen så finns det specialiserade företag. Ring runt till några olika och fråga gärna efter en offert. ROT-avdraget gäller för sådana arbeten så slutkostnaden kommer gå ner en del. Välj en firma som har stor kunskap och erfarenhet för att få det så säkert som möjligt i bostaden. Fråga om råd om det är något du undrar över gällande din eller andra bostäder. Läs mer om brandisolering på denna hemsida: https://www.brandisolering.nu/

17 Oct 2020