Våra fönster är en viktig del av vårt hem och utan hela och fungerande fönster kan du drabbas både av fuktskador och mögel i ditt hem. Vänta därför inte alls för länge med ditt fönsterbyte.

Hur vet du då om du är i behov av ett fönsterbyte? Ett av de första tecknen på att du måste byta ut dina fönster är att det drar vid ditt fönster. Detta är ett tecken på att dina fönster inte är isolerade tillräckligt. Detta betyder dock inte att du måste byta ut dina fönster, utan det kan vara att det går att reparera. Ett annat tecken är att det blir mycket fukt i ditt hem, och speciellt runt dina fönster. Fukt är dåligt för ditt hem och leder också till att det blir mögel, vilket är väldigt dålig för din hälsa. En annan sak som blir påverkad är din energiräkning, dina fönster hjälper faktiskt till att hålla värmen inne. Så är fönstret inte väl isolerat släpps värmen ut, och därmed ökar din räkning.

Vad för fönster är bäst?

Så du har bestämt dig för att byta dina fönster, nu är frågan - vilka fönster är bäst att välja? Det finns ju så många att välja mellan, och det är praktiskt taget omöjligt att veta själv vad du ska använda. Det är här en firma kan hjälpa dig att välja rätt fönster för ditt hus. En sak att tänka på är att du vill att fönstret ska passa in till ditt hus. Du vill inte ha ett modernt fönster om du har ett äldre hus. Du vill också att ditt fönster ska ha en lång garanti, helst 5-10 år om inte mer. Det är alltid värt att spendera lite extra pengar på dina fönster och dessutom ta hand om det genom åren. Kom ihåg - dina fönster är en investering.

ROT-avdraget gäller för privatpersoner

Om du är en privatperson som funderar på att byta ut dina fönster gäller ROT-avdraget för arbetskostnaden. Vilket klart betyder att det blir mer kostsamt för dig att anställa en firma för att ta hand om ditt fönsterbyte. ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad, och är ett avdrag som är till för att göra det enklare för privatpersoner att få hjälp med husarbeten. Sedan 2019 ligger avdraget på 50 000 kronor per år och det gäller också per person i hushållet som är över 18 år gammal. Vi rekommenderar den här sajten: https://www.bytafönster.biz

23 Mar 2020