För att leva ett hållbart liv så bör man återanvända mera och det kan man göra till exempel när man renoverar eller vill ha en ny soffa. När man återanvänder så sparar man på jordens resurser.

Det finns många tillfällen där man kan köpa begagnat eller återanvända något och när man gör detta så kommer man att spara på energi, vilket är mycket bra miljömässigt, men man sparar också pengar. Till exempel om man är igång och renoverar så kan man med enkla medel återanvända mycket och det kan vara till exempel köksluckor eller ett golv. Om man har ett gammalt trägolv i sitt hus så kan man få det att se ut som nytt med en golvslipning, och man slipper då slänga ut sitt gamla golv. En golvslipning går lätt att genomföra och med dagens effektiva slipmaskiner så kommer inget damm att spridas i huset eftersom det sitter en dammsugare på slipmaskinen som suger upp allt damm.

Var kreativ och finn nya lösningar

För att återanvända grejer så är det bra att man är lite kreativ för då kommer man lättare på nya ideér som kan spara pengar. Om man inte är det kan man alltid härma andra, och man kan hitta inspiration på nätet med beskrivning på hur man kan genomföra olika projekt. Saker man kan återanvända är till exempel en gammal soffa. Man kan ge den ett nytt utseende med en omklädning av tyget, eller kanske måla om den slitna byrån i sovrummet och sätta dit fina knoppar eller handtag. Mer info om golvslipning hittar du här: golvslipningtäby.nu

22 Mar 2021