Är det dags att renovera och fräscha upp hemmet? Behöver du en helt ny stil och känsla, mer färg i vardagsrummet eller behöver du mer mys i sovrummet? Parkettgolv, trägolv eller klinker?

När du förnyar ditt hem är det enkelt att göra nytt på väggarna. Att slänga upp en tapet eller måla en vägg har nog alla gjort själva då och då. Att byta golv däremot är ett större ingrepp. Visst har det varit populärt med så kallade klickgolv, men då kvaliteten inte blir densamma så är det alltid en god investering att kontakta en riktig golvläggare.

Ett golv är något som slits på ett helt annat vis än en vägg och därför är det en smart grej att satsa på kvalitet. Kanske har du ett gammalt parkettgolv eller ett vackert trägolv som du kan slipa till. Eller så slipar du det och ger det en ny färg. Använd ljusa eller mörka pigment i olja eller lack.

Kakel och klinker med värme

Är det kök, hall eller kanske badrum som ska renoveras så vill du säkerligen lägga klinker på golvet. Vackert klinker med medelhavskänsla och golvvärme under. Även här bör du anlita proffs. I ett badrum räcker det inte med att vilken som helst golvläggare anlitas, det ska vara en golvläggare med våtrumsbehörighet.

Det är extra noga att allt blir rätt i våtrum, så försäkringar gäller om en vattenskada skulle uppstå. Har golvläggaren inte denna behörighet så behöver du en hantverkare med våtrumsbehörighet som gör jobbet innan ni lägger klinker. Vilken färg vill du ha i ditt badrum? Ska det vara läckert matchat med svart och vitt eller vill du ha spakänsla med sandfärgat kakel och turkosa attiraljer?

Sovrum och klädkammare

Är det istället ditt sovrum eller kanske en klädkammare a la walk in closet som ska renoveras? Då bör du definitivt tänka till på mysfaktor och lyxkänsla. Att kliva in på en ljuvligt mjuk heltäckningsmatta är du väl värd. Fråga din golvläggare om kvalitet, rengöring osv. Dagens mattor är av sååå mycket bättre kvalitet än de heltäckningsmattor som sattes in förr.

Från mys i sovrum och klädkammare till snyggt och avslappnat klinker i badrum - glöm inte att fixa till tvättstugan också. Även detta är så klart ett våtrum och samma föreskrifter gäller. Så klinkers på golvet även i en tvättstuga blir bra. Komplettera med golvvärme som du enkelt kan justera värmen på. Termostat på väggen innanför dörren blir perfekt.

20 Aug 2020