Om du har en egen pool så behöver du också ha en pump. Pumpen hjälper till att rena vattnet, sprida värmen och även se till att du syresätter vattnet så att det håller sig friskt och hälsosamt.

Allt vatten behöver rörelse för att hålla sig friskt. Så är det med allt vatten i naturen och även i pooler. Med en pump till pool kan du skapa alla förutsättningar som gör att din pool mår bra och att du mår bra. Du kan få en bra syresättning av vattnet och pumpen är även viktig för att kunna rena vattnet som finns i poolen. En rening som du annars hade haft en hel del besvär med att åstadkomma på mekanisk väg. Vilken pump du behöver beror främst på hur stor pool du har och om du ska ha kvar vattnet i poolen under hela året. Det kan även vara så att du själv bestämmer dig för hur mycket arbete du vill ha med poolen, och därefter väljer du vilken pump som du tycker passar dig bäst.

En pump som passar för din pool

I många fall får du med en pump till din pool när du köper den. Men det finns tillfällen när du kanske själv måste köpa en pump, eller om du kanske vill ha en annan typ av pump än den som medföljer. Det viktigaste är att du inte har en pump som är för liten för din pool, eftersom den då kan ge falsk trygghet.

25 Nov 2021