Bor du i Solna och behöver hjälp med badrumsrenovering? Då kommer du att lätt kunna hitta behöriga hantverkare och elektriker som kan hjälpa dig med de bitar som känns för svåra eller som inte är tillåtna att utföra själv, som tätskikt och elarbeten. I Solna kommun finns gott om elektriker som har erfarenhet av badrumsrenovering och kunskap om elinstallationer i våtrum. Även hantverkare och plattläggare med våtrumsbehörighet kan vara bra att anlita om man vill att ens badrumsrenovering ska ha bästa tänkbara förutsättningar att bli lyckad.

Totalentreprenad

Att anlita en renoveringsfirma på totalentreprenad innebär att man överlåter till firman att sköta hela  renoveringen av badrummet. Vanligtvis tar en badrumsrenovering 10-14 dagar om arbetsinsatserna samordnas på ett bra sätt, gör man det själv och ansvarar för att ta in hantverkare kan det ta betydligt längre tid.

Den största fördelen med att ta in en firma för totalentreprenad är alltså att det går snabbare men även att man får in kunnigt och erfaret folk i hela projektet. Att renovera ett badrum är något av det känsligaste projekten man kan ta sig för i sin bostad, och man har allt att vinna på att se till att det blir så bra utfört som möjligt. Det är framför allt tätskiktet, fuktspärren som måste bli fackmannamässigt utförd. Det görs bäst av en våtrumsbehörig hantverkare eller plattsättare. En renoveringsfirma ser även till att en behörig elektriker utför elinstallationerna i badrummet, något som det ju är lag på.

Jämför offerter

Det kostar en del att anlita en firma på totalentreprenad, å andra sidan vet man innan vad slutkostnaden kommer att bli och har chans at ta in offerter från flera företag. På arbetskostnaden, som är en stor del av priset, kan man även göra ROT-avdrag på 30%, något som sänker priset avsevärt. En badrumsrenovering är dessutom helt klart att betrakta som en förbättring av lägenheten, något som ger dig rätt att dra av priset från reavinsten om du säljer bostaden inom fem år.

Om du bor i en bostadsrättsförening kan det även hända att föreningen delar ut bidrag för badrumsrenoveringar, till exempel för byta av golvbrunn. Ett krav kan då vara att arbetet utförs av en fackman med intyg.

Göra en del själv

Är du händig och har tid är det såklart möjligt att göra en del av jobbet själv för att ytterligare få ner kostnaderna, men tänk då på att försöka samordna de hantverksinsatser du behöver hjälp med så att inte arbetet blir stillastående i perioder. Det är viktigt att renoveringen tar så lite tid som möjligt eftersom badrummet är obrukbart under tiden.

För att försäkringar ska gälla krävs vanligen att tätskikt och ytskikt är fackmannanmässigt utförda, och om du inte känner att du klarar det måste du överlåta det arbetet åt en fackman med våtrumsbehörighet. Gör du det själv måste du se till att dokumentera ditt arbete med bilder och text så att du kan visa på att arbetet blivit korrekt utfört om en fuktskada skulle uppkomma. Annars riskerar du att bli utan ersättning från försäkringsbolaget.

Elarbeten slutligen får du inte göra själv utan där måste du anlita en behörig elektriker, annars kan det få allvarliga konsekvenser och din försäkring kommer inte att gälla. En renoveringsfirma har ofta behöriga elektriker anställda som har stor vana av badrumsrenoveringar.

Behörigheter och intyg

Att använda behöriga fackmän vid badrumsrenoveringen är det allra bästa. I Solna är det inte svårt att hitta behöriga elektriker och våtrumstekniker som kan utföra din renovering på ett korrekt sätt. Sök i bekantskapskretsen och på nätet efter bra renoveringsfirmor i Solna som tillhandahåller hantverkare och elektriker. Du kommer dessutom att få ett intyg när renoveringen är klar på att ditt badrum har renoverats på ett fackmannamässigt sätt av behöriga elektriker i Solna.

31 Dec 2017