Ett vackert hus. En hållbar uppfart. Gångar som vackert vindlar sig in i trädgården. Uteplatser i söderläge och uppe i norr. Allt omgivet av en vacker trädgård där växterna frodas och mår bra.

Vilken trädgårdstyp är du? Vill du bosätta dig i en engelsk trädgård som är fullkomligt belamrad med växter runt ett mysigt hus? Eller föredrar du den moderna stilen med en mer öppen trädgård, där gångar strikt delar gräsmattan och växtligheten mestadels består av formklippta, städsegröna klot och stora tuvor med högt gräs? Innan du börjar planera för din drömträdgård är det viktigt att du har de rätta förutsättningarna för ditt hus, din uppfart och allt som du vill fylla din trädgård med.

Behandla marken rätt

Det ser lite lustigt ut när företag arbetar med markentreprenader. Stora grävmaskiner tar bort mängder av massor, för att sedan fylla upp med andra massor. Det kan tyckas som att massorna bara flyttas runt, istället för att något nytt skapas. Allt går som i en dans, men det är en dans där det är svårt att förstå vad som egentligen sker. Men så, vips, är markarbetet klart.

Ganska snart märker du vad som är skillnaden mellan ett bra markarbete och ett dåligt. Det kommer även ditt hus och dina växter att göra. Allt på tomten vill ha de bästa förutsättningarna, och det får de med hjälp av en bra markentreprenad. Rätt dränering, rätt rördragningar, rätt lutningar och rätt massor på rätt ställe ger dig möjlighet att skapa din trädgård så som du önskar den. Läs mer om markentreprenad på denna webbsida: markentreprenadstockholm.se/

19 Aug 2021