Renoverar du en gammal gård själv? Då kommer du att riva ut en massa byggnadsmaterial och behöver någonstans att göra av det. En behållare som du kan skicka iväg på tömning precis när du vill.

En renovering kan bestå av en vägg som ska målas, eller utbyte av knoppar i köket. Men det kan även vara en omfattande åtgärd där du mer eller mindre river ut allt utom husets stomme. Gör du det så kommer det att bli mycket begagnat material som du behöver förvara och sedan skicka iväg. Om det är under en kort tid så finns det möjlighet att hyra en container.

Men om du ska hålla på i ett eller flera år, så kan det bli en väldigt dyr hyra. Då är det bättre att köpa container för eget bruk. En som du kan behålla framöver eller sälja vidare när du är klar med den.

Fyll och töm

Antingen du har hyrt en container eller köpt den så finns det alltid möjlighet att kontakta ett återvinningsföretag för att få din container tömd, och materialet omhändertaget på rätt sätt. Om möjligt bör du därför sortera det du kastar så mycket det går. Det blir billigare och bättre för miljön. Hur mycket kostar då en container? Eftersom det är något som håller i många år, kan det vara ekonomiskt att köpa en begagnad container. Du kan hitta en som passar dina behov för mindre än en månadslön, och den går att sälja vidare.

19 Jun 2021