Har du behov av byggställning i Dalarna? Ska man bygga nytt eller renovera fasaden, fönster, taket eller bara hänga upp nya hängännor, installera stuprör eller på annat sätt arbeta med fasaden, så behöver man byggställningar för att inte riskera att man ramlar ner och slår sig halvt fördärvad. Med endast en stege är det lätt att man tappar balansen om man till exempel ska baxa upp en hel hängränna eller behöver ha tillgång till tunga redskap och verktyg.

Kanske man tycker att det är bökigt med byggställningar och att bara ställa upp en stege är en genväg till att sätta igång med bygget; man ska ju bara upp med hängrännorna, eller vad det nu är som man ska göra. Men som bekant kan en genväg bli en senväg, och ramlar man ur stegen, eller tappar saker när man ska up och ner för stegen, så kan det ta mycket längre tid när man bara skulle spara just på tiden. Då sparar byggställningar både ansträngningar och tid.

Köpa eller hyra byggställningar?

Är man osäker på hur pass mycket man kommer att behöva en byggställning kan man alltid brja med att hyra en sådan. Märker man då att man behöver ha byggställningen för en längre tid så kan man i stället köpa loss den byggställning som man hyr, om det är så att man kommer att behöva den för fler arbete. Särskilt väl till pass kommer en sådan om man är villaägare, och man kan med fog misstänka att en byggställning kommer att komma till pass när man ska upp på taket, måla om fasaden, renovera fönster och annat som man är så illa tvungen att göra när man behöver se om sitt hus.

Hyra byggställningar som är lätta sättta upp

Att sätta upp byggställningar behöver inte vara svårt, tungt eller komplicerat. Det finns lätta byggställningar av aluminium som man kan sätta upp själv och även med hjul som man kan flytta på, allt eftersom som man behöver flytta på sig. Har man ett arbete att utföra längs fasaden behöver man inte täcka hela fasaden med byggställningar, utan kan i stället bara flytta på dem behändigt. Byggställningar ger stöd och erbjuder plats för att lägga saker som man behöver ha på plats. Det finns byggställningar som kommer i moduler så att man kan bygga till fler sektioner och fördubbla dem, förlänga eller göra dem bredare.

13 Dec 2019