Dränering är något som de flesta husägare har funderat på. Det är verkligen inte det mest upphetsande projektet. Ser du fuktfläckar i källaren går det inte att värja sig från kostnaden.

Ni kanske har pratat hemma om det där med dränering, för det regnar mycket i Göteborg och du tycker det börjar lukta fukt. Hur var det nu när ni köpte villan? Du börjar titta i besiktningsprotokollet och inser att det var länge sedan.

Du funderar på hur du ska veta när det är dags för en dränering. För även om det är något som de flesta husägare tänker på så är det inte ett vardagsprojekt. I Göteborgstrakten regnar det minst sagt ofta. Då är det bra med företag som arbetar med dränering i Göteborg och kan utmaningarna.

Tecken på att det är dags att dränera

En korrekt utförd dränering kan hålla upp till 20 år. Det finns också många tydliga tecken på att du behöver börja dränera. Har du en källare kan du börja märka att fuktigheten stiger eller att du fått synliga fuktfläckar. Ute kan du börja se att färgen flagnar på husgrunden. Har du krypgrund kan du upptäcka att det lättare och snabbare samlas vatten under huset.

Är du osäker på om det är dags? Då kan du kontakta ett företag som arbetar med dränering. Proffsen kan snabbt inspektera och se om det är en dränering som behöver fixas eller om det finns andra lösningar. Innan du börjar gräva upp runt huset kan det vara bra att få ett expertutlåtande.

13 Apr 2021