Föredrar man en nedsänkt pool eller en ovan jord, det är frågan. För en nedsänkt pool i Stockholm kan det krävas bergsprängning för att det ska vara möjligt.

Nu skulle de bli med pool. Kristian var eld och lågor. Tänk vad grannarna skulle bli avundsjuka när solen gassade och de hörde plask från badandet. Han kunde se sig själv ligga där guppande på en luftmadrass med gott att dricka medan barnen var på skolan. Lugnet härskade och han levde livet.

Inte nog med att han bestämt sig för pool. Den skulle givetvis vara nedsänkt med ett snyggt trädäck runt omkring. Där skulle han hålla poolpartyn för vänner och familj under ljumma kvällar. Men det låg lite måsten emellan nu och dessa tillfällen. Först skulle han behöva anlita någon som arbetade med bergsprängning.

Bergsprängning för att skapa poolplats

Det såg enkelt ut att gräva i den stora gräsmattan. Men sanningen var att under den låg berget. Så för att kunna få sin nedsänkta pool hade Kristian kontaktat ett företag i Stockholm som arbetade med bergsprängning. Han hade läst att de hade gjort pooljobb förut och var därför perfekta kandidater för projektet.

Företaget hade redan varit och tittat på tomten och ett datum för att starta “projekt pool” hade satts. Han var lite orolig för att det skulle bli stökigt och mycket oväsen, men den person han hade pratat med hade förklarat hur de arbetade. De skulle göra det så effektivt som möjligt för att inte störa hans grannar.

Läs mer kring bergsprängning på denna sida: bergsprängningstockholm.se

7 Feb 2023