Många som undersöker möjligheten för bergvärme i Stockholm tar direkt ett steg tillbaka när man får höra om priset. Att borra för bergvärme och för att både köpa och installera en bergvärmepump kostar mycket pengar - och det är också något som blivit lite dyrare under senare år.

Man kan, som en fingervisning, räkna med att det före Rot kan kosta från 200.000 kronor och uppåt. Det ger en given fråga: är det värt det? Kan bergvärme i Stockholm verkligen vara lönsamt med den summan i åtanke?

Bergvärme lönar sig på sikt

Svaret är ja. Sant är att bergvärme är dyrt, men lika sant är att det handlar om en rent initial kostnad som betalar av sig i takt med tiden - och där man redan från dag ett ser den första avbetalningen. Bergvärme i Stockholm kan sänka kostnaderna för energi och uppvärmning med närmare 80 % per år.

Dessutom så ger också en installation av denna värmekälla en tydlig värdeökning på fastigheten och gör att man som exempelvis villaägare dels kan erbjudas bra villkor för lån - men även ett högre slutpris i samband med den framtida försäljning.

Ökar värdet på fastigheten

Det senare är intressant sett till att många spekulanter idag insett att energideklarationen är mer än bara siffror på ett papper utan att det handlar om något som verkligen påverkar den egna ekonomin.

Villor med bergvärme i Stockholm är alltid mer attraktiva än de som värms upp av andra alternativ. Utöver detta så handlar det även om en investering för oss alla.

Bra för miljö och klimat

Väljer du bergvärme så väljer du också en grönare värld. Den energi som används är rakt igenom grön och bidrar i allra högsta grad till den nödvändiga omställningen som måste göras för att minska klimathotet. Har du rätt förutsättningar för att installera bergvärme i din villa så är det definitivt något att gå vidare med. Du - liksom alla andra - tjänar på det, i det långa loppet.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: klimio.com

22 Feb 2024