Öppen planlösning blir allt mer populärt. Men det är inte bara att göra en betonghåltagning i Stockholm utan den sköts säkrast av en auktoriserad person.

Anna hade landat på Arlanda tidigt samma morgon efter en jobbresa till England. Nu var hon äntligen hemma igen och förvånades över att maken Erik redan var vaken. Han satt vid köksbordet och åt frukost och efter att han rest sig för att ge henne en kram visade han att det fanns kaffe i bryggaren.

Hon fick veta att hennes spontana make hade bestämt sig för att slå ut väggen mellan köket och vardagsrummet för att göra en öppen planlösning. Detta var ett ovanligt projekt för honom och hon frågade om väggen var bärande. Den förvånade uppsynen sade henne att han inte hade en aning.

Betonghåltagning som kunde gått galet

Anna förklarade för sin make vad som kunde hända om väggen var bärande. Han såg så chockad ut att hon inte kunde låta bli att skratta. De bestämde sig för att kontakta en byggfirma som var specialister på betonghåltagning i Stockholm för att vara på den säkra sidan. De ville ju inte att huset skulle rasa.

Några hantverkare kom och bad att få titta på ritningarna på huset. När det var klart tackade Anna sin lyckliga stjärna att de anlitat dem, väggen var bärande. Trots detta bestämde de att den skulle bort. Det krävdes bara mer arbete av byggfirman som behövde stadga upp väggen. Nu såg även Anna fram emot att kunna laga mat och tala med gästerna i vardagsrummet samtidigt.

25 Jul 2023