Att genomföra en bostadsanpassning i Stockholm innebär att du kan leva ett normalt liv i din egen bostad. Utan att ditt hem utgör begränsningar för dig.

Man vet aldrig vilka negativa överraskningar som kan vänta en i livet. Helt oväntat kan det komma en bil runt hörnet som kör alldeles för fort och inte stannar för övergångsstället. Du hade oturen att befinna dig på fel plats vid fel tillfälle. En otur som kanske rentav gör så att du behöver spendera resten av livet i en rullstol.

Helt plötsligt ser du världen från ett lägre perspektiv – bokstavligt talat. Det blir exempelvis längre upp till diskbänken i din bostad än vad du är van vid. En jätteförändring, men inte större än att det inte går att anpassa sig efter den. Till exempel i form av en bostadsanpassning i Stockholm.

Bostadsanpassning utgår från dig

En bostadsanpassning är precis vad det låter som. Det innebär att man anpassar bostaden efter de förutsättningar du själv lever efter. Det kan bland annat röra sig om ett sådant exempel som nämndes ovan, det vill säga att man sänker höjden på diskbänkarna i köket. Att göra badrummet mer tillgängligt efter dina behov är ett annat exempel.

Det är dock just “behov” som är nyckelordet. En funktionsvariation kan se ut på väldigt många sätt. Just därför måste bostaden också anpassas efter individen, och där är det egentligen bara du som kan svara på vad det är du behöver. Ingen annan kan göra det åt dig. Läs på mer om vad bostadsanpassning innebär på denna hemsida: www.bostadsanpassningstockholm.nu

29 Nov 2022