När en företagare vill skapa en rolig plats för barnen tar denne hjälp av en byggfirma i Hallstahammar. Hantverkarna har all kunskap som krävs för jobbet.

Greger hade gått och spånat på en idé i åratal. Han ville ge något tillbaka till stadens alla barn. De hade gett så mycket till alla genom att bara finnas där. Genom roliga upptåg, sportevenemang, teater och massor av annat. Därför hade han nu köpt ett gammalt kråkslott som skulle göras om till ett lekslott med massor av kul.

I rader av pärmar hade han idéer om hur de olika rummen skulle se ut. Det skulle finnas plats för alla åldrar så layouten var viktig. För att få allt att klaffa skulle han kontakta en byggfirma som hade en speciell grupp som designade olika projekt. Dem ville han samarbeta med och hade bokat in ett möte.

Byggfirma levererade

Greger berättade för vänner att de skulle träffa ett gäng som kallade sig Designergänget eller Husdesigngruppen, något sådant. Tillsammans med dem skulle han skapa magi. Mötet blev intressant då Greger berättar om sina idéer och gruppen lyssnade och kom med egna inlägg. Snart hade en bild växt fram och de kunde börja jobba på riktigt.

För varje dag som gick växte nya rum upp och Alex förundrades varje dag. Till sist var det inte långt kvar till själva invigningen. Gratis inträde förstås och barnen fick äta så mycket glass de ville. Alex oroade sig för att han lovat för mycket på den fronten då han inte visste hur mycket ett barn kunde äta. Men det spelade ingen roll för detta var deras egen dag.

25 Sep 2023