Cisterner är behållare, ursprungligen för regnvatten, som finns i olika storlekar. De är ämnade för att kunna förvara olika slags vätskor över en längre tid.

Ordet cistern kommer ursprungligen från flera utländska ord där ett av dem helt enkelt betyder kista. Med andra ord var det från början en stenkista. Ett ställe där man kunde förvara vatten. Nuförtiden förvaras en mängd olika slags vätskor i cisterner. Det gäller även de som är lite farliga och svåra att förvara på annat sätt.

Det är alltså inte bara ofarligt vatten som förvaras i en cistern. En del stålcisterner konstrueras så att de håller för höga krav när det gäller driftsäkerhet. Det är särskilt viktigt när det gäller farliga ämnen som ska förvaras däri. Tack och lov finns det företag som tar sig an dessa uppdrag.

Cisterner av stål är behållare som tål det mesta

När man ska tillverka stålcisterner måste man vara mycket noggrann. Det är inte sällan man tar hand om hela system. Det vill säga att man levererar allt som hör till det som är runt själva cisternen. På så sätt är leverantören ännu mer säker på att allt är hållbart och driftsäkert.

En cistern behöver dessutom underhållas, vilket kan vara svårt för dig. Den tjänsten kan du köpa av ett företag som säljer eller tillverkar stålcisterner. De brukar lägga ett plastskikt på insidan av cisternerna så att deras livslängd ökar och det blir enklare att byta vätska i den cistern du har.

12 Aug 2022