Behöver du en renovering av ditt badrum? Ska du göra renoveringen själv eller anlita totalentreprenad eller ska du renovera på egen hand? Bäst är ju om du har renoverat badrum tidigare. Då vet du vilka fällor som finns och vad du bör se upp med. Särskilt riskabelt är det överallt där du ska hantera ytor som utsätts för fukt, som i badrum och kök. I alla de våtutrymmena bör du kakla och lägga klinker. Lägger du inte det, bör du svetsa en våtrumsmatta. I övriga köket och badrummet bör du måla med våtrumsfärg, som till exempel i taket och på fönsterlister.

Installera rör för vatten och sanitet

När väl våtrumsmattan är på plats , eller du har kaklat och lagt klinkers färdigt i badrummet gäller det att montera rören för vatten och sanitet. Du bör få hjälp med att installera rätta rör. Sedan bör du montera handfat och toalettstol, duschkabin eller badkar. När du väl har kommit så här långt har du kommit ganska långt. Det sista du bör göra i din renovering är att få en elektriker som installerar elektricitet och lampor i badrummet. Många installerar en taklampa med lampkupa i badrummet. Det är det mest ekonomiska, men kanske inte det finaste man kan tänka sig. Varför inte installera en kristallkrona? Har du ändå ett fint kakel och en vacker badrumsinredning som andas lyx, är en kristallkrona kronan på verket. Det senaste är en badrumsspegel med LED-belysning.

Inred med kombinerade färger

Du kan även renovera och kakla, lägga klinker och inredning i färgkombinationer. Varför inte prova en färgkombination som passar bra ihop och som går i trendigt grönt, rosa eller varför inte azurblått? Det finns en hel uppsjö med vackert kakel som går i nyans. Färgtrenderna i år går i pastellfärger. Många badrum blir väldigt snygga i pastellfärger. Årets färg går i "Salvia", en blandning mellan ljusgrönt och grått. "Salvia" går mycket väl med ljust grått, eller vitt, eller gammelrosa, med en nyans i grått. Har man mycket färg i väggar och golv är det bra att inreda med vitt handfat, toalettstol och badkar. Då framträder kaklet och klinkern bättre.

Anlita proffs för en gedigen inredning

Tycker du att det är svårt kan du alltid anlita hantverkare för arbetet. Googla renovera badrum Stockholm, om det är i Stockholms som du bor. Annars skriver du ortsnamnet där du bor. Begär offert, det är absolut det första du ska göra. Annars kan du få en obehaglig överraskning när renoveringen är färdig. Efter det bör du fråga efter referenser. En nogrann hantvekrare har bra referenser. Även om en firma tar lite mer betalt, är ofta dem med högre priser bättre att anlita. Billigast är inte alltid bäst.

9 Apr 2018