Du behöver fixa en bra värmepump om du inte bara vill ha en pool utan en pool som faktiskt går att bada i. Ingen blir glad av iskallt vatten i bassängen.

Det svenska klimatet har verkligen börjat lämpa sig för att ha en pool i trädgården. För visst känns det som om somrarna blir varmare och varmare? Men även om det kan kännas som nere på kontinenten vissa extra heta sommardagar, är vi ändå långt ifrån att kunna låta vattnet i poolen värma upp sig självt.

Du som har en pool på tomten behöver alltså även ha ett bra sätt att värma upp vattnet på, som inte är solens direkta strålar. Det finns flera alternativ för uppvärmning av pool på marknaden, men många anser att en luftvärmepump är det allra bästa valet.

Värmepump till pool ska inte få elräkningen att slå i taket

En bra värmepump till pool ska vara både energisnål och välfungerande. Det finns ingen anledning att din elräkning ska slå i taket bara för att du vill värma upp vattnet i poolen. Jämfört med andra uppvärmningssätt ska en luftvärmepump kunna sänka dina uppvärmningskostnader för poolen med upp till 80 %, enligt vissa uppgifter.

För extra energisnål uppvärmning av poolen ska du också se till att installera någon typ av täckning till bassängen. Ett pooltak eller ett poolskydd gör att temperaturen som värmepumpen fått upp på vattnet i poolen faktiskt också stannar kvar däri. Du ska inte behöva värma upp samma vatten gång på gång.

23 Jul 2022