Du kan kräva att få en ordentlig fallskyddsutbildning av din arbetsgivare innan du börjar ditt nya jobb på hög höjd. Det bör varje byggföretag ge sina anställda.

Att arbeta på hög höjd är inte ett jobb för vem som helst. Oavsett vilket jobb det är som ska utföras så blir det svårare att göra ju högre upp du kommer. Och så är det ju det där med svindel också. Och hur ska du göra om olyckan är framme? Som tur är så finns det bra utbildningar för dig som fått ett jobb där du kommer lite högre upp än vad du kanske hade tänkt dig.

Du som ska börja jobba på hög höjd kan känna dig trygg med att du inte kommer få börja jobbet innan din chef sett till att du fått en ordentlig fallskyddsutbildning. Det hör nämligen till rådande säkerhetsordning på svenska arbetsplatser att alla som arbetar på hög höjd behöver ha gått en sådan - i alla fall de arbetsplatser som följer kollektivavtal och andra regler.

Allt blir bättre med fallskyddsutbildning

Det behöver varken ta lång tid eller kosta mycket pengar för ett företag att ge sina anställda en utbildning i fallskydd. Dessutom kommer du och dina kollegor kunna utföra ert arbete betydligt snabbare och faktiskt också bättre när ni gått en fallskyddsutbildning. Den som känner sig trygg och säker på jobbet presterar nämligen bättre än någon som upplever oro och stress över sin arbetsmiljö. Din chef har alltså inga ursäkter. Fallskyddsutbildning är ett måste.

27 May 2022