Många tror att det är enklare att måla om än vad det egentligen är. Men det är viktigt att man inte slarvar med grundarbetet, för gör man det blir resultatet varken snyggt eller vidare hållbart.

Att måla om är roligt. Men för att det ska bli riktigt snyggt och hålla länge måste man lägga ner tid på förarbetet. På en yta som inte tvättats kommer färgen flagna och mista sin glans ganska snabbt. Målar man direkt på tapeter kan dessa lossna och ytan kan bli bubblig. Resultatet blir inte heller snyggt om man inte först spacklar igen hål och sandpapprar ner ojämnheter innan man målar. Förarbetet tar tid, särskilt för en ovan målare. Därför väljer de flesta att anlita en professionell målare då de ska måla om.

Återställande av originalfärg

När man anlitar en målare i Stockholm kan man även få hjälp med att välja rätt slags färg och kulör. Ett kök ska exempelvis målas med en färg som är avtorkningsbar så att man enkelt kan städa bort stänk och spill. Det samma gäller ett trapphus, och är huset dessutom gammalt kanske man även vill återställa kulören till original? Sådana saker kan en professionell målare och mycket mer.

Innan man anlitar en målare kan det vara bra att ta in offerter och referenser från ett par olika målerifirmor. Kanske har man även någon vän som kan rekommendera en bra målerifirma? Som privatperson kan man också använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden.

15 Feb 2021