Funderar ni på att måla om hemma? Visst kan man göra jobbet själv men det blir mycket snyggare om man anlitar ett riktigt proffs. Då får man även ovärderliga tips om hur man bäst färgsätter.

Färg är inte bara en kulör och hur vi ser på den, utan det är också en känsla som även går att ta på. En yta kan målas matt eller högblank, eller med kalkfärg som ger vackra skiftningar och som skapar liv, samtidigt som ytan är sträv att ta på. Det finns också färg som för tankarna till ruff betong och är sval och sträv, eller linoljefärg och äggoljetempera som skapar vacker lyster och låter ljuset dansa.

Färg är en hel vetenskap och det kan vara svårt att välja. För att inte gå vilse kan det vara bra att utgå från vad rummet som ska målas ska användas till och vilken känsla man vill skapa. Ska det exempelvis vara ett rum för återhämtning eller glada middagar?

Titta även på referenser

Genom att vända sig till en professionell målerifirma kan man räkna med ett perfekt resultat utan ojämnheter och färgspill, som det ofta blir om man envisas med att måla själv. Genom att anlita proffs får man också ett resultat som håller länge. Men det är bra att jämföra priser mellan olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Kanske har man någon i bekantskapskretsen som kan rekommendera en bra målerifirma i Stockholm? Att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa, och gäller även det motsatta.

11 Mar 2021