Är du en sådan som önskar dig en riktigt snygg men också praktisk bänkskiva? Då är kanske en bänkskiva i laminat något för dig. Lika tålig som tjusig!

Du som letar efter en perfekt bänkskiva har kanske funderat på en i laminat. Att välja en bänkskiva i laminat är ett klokt val. Dessa bänkskivor är inte bara tåliga utan kommer i en uppsjö av varianter. Bänkskivan, tillsammans med luckorna, sätter stilen på köket och det är därför viktigt att välja en variant på bänkskiva som bidrar till det intryck man önskar köket ska ge.

Laminat kan vara ett klokt val för den som vill ha en skiva i marmor men inte riktigt orkar med den typ av skötsel som en marmorskiva kräver. Marmor är en väldigt porös sten som lätt drar åt sig av vätskor som den utsätts för. En bänkskiva i laminat kan se ut att vara gjord av marmor men vara betydligt tåligare.

En bänkskiva med många utseenden

En bänkskiva av laminat kan även imitera andra material. Ett av dessa är betong. Betong är populärt i bänkskivor trots att det är både hårt och tungt. Betongskivor har även tendens att spricka. En bänkskiva i laminat kan se ut precis som en i betong men vara betydligt lättare att hantera och sköta om.

Bänkskivor av laminat kan även se ut som trä. Än idag är många svenskar glada för att välja trä i sina kök. Trä blir dock ofta ganska slitet med tiden, speciellt i bänkskivor. Detta problem har man dock inte med en träfärgad laminatskiva.

11 Apr 2023