Om man ställer en fråga till folk i gemen kring vilket rum i sitt boende där de helst skulle vilja genomföra en renovering så finns det en stor sannolikhet att lejonparten svarar badrummet. Badrummet är nämligen det rum där man spenderar mycket tid, där man får vara ifred och där man även ger gäster och besökare en chans att gå in i vid besök. Det är således viktigt sett ur flera olika perspektiv att ha ett fräscht, modernt och funktionellt badrum.

Något som många också väljer att skaffa sig idag och där man ser att Stockholm är en stad där detta blivit extra tydligt. Det finns nämligen en ekonomiskt agenda bakom en badrumsrenovering i Stockholm som går ut på att man efter en genomförd sådan kan göra en stor vinst vid en framtida försäljning. I och med att just badrummet är ett så viktigt rum så är det också så att många spekulanter aktivt söker efter nyrenoverade sådana och i Stockholm – där priserna för bostäder ständigt når nya toppnoteringar – så kan en renovering badrummet innebära ett väldigt högt slutpris. Dock – och det är hit vi vill komma – förutsatt man gör den på ett korrekt sätt; något som det tyvärr är vanligt att man inte gör.

Det vill säga; det har blivit allt vanligare att privatpersoner på egen hand och i jakt på en än större vinst väljer bort en rörmokare, en elektriker och en plattsättare vid en badrumsrenovering och detta är något som vi starkt avråder från. Det handlar om att man äventyrar sin egen – om man ska bo kvar – eller köparens ekonomi då man agerar på detta sätt.

Väljer man bort en rörmokare för dragning av vatten och avlopp så kan en vattenskada komma, väljer man bort en elektriker för golvvärme så kan det börja brinna och gällande en plattsättare så är det även där en viss risk för vatten-, mögel och fuktskador. Det går att komma undan billigt vid en badrumsrenovering i Stockholm och det går att hitta en rörmokare till ett bra pris.

En enskild rörmokare blir dyrare

Hur? Jo, genom att anlita en rörmokare, en elektriker och en plattsättare som jobbar år samma företag och som erbjuder tjänsten totalentreprenad. Anlitar du en rörmokare från en firma, en elektriker från en annan och en plattsättare från en tredje firma i Stockholm – ja, då blir det dyrare i längden.

En rörmokare tvingas vänta in elektrikern, elektrikern väntar i plattsättaren och denne väntar i sin tur in den rörmokare vi nämnde i början. Ett virrvarr som gör att din badrumsrenovering drar ut på tiden och att kostnaden sticker iväg. Rådet är: anlita ett företag med totalentreprenad och använd ditt rot-avdrag för detta. På så sätt får du ett billigt, snyggt och säkert badrum som hela din familj kan ha nytta av. Eller som ökar värdet på bostaden vid en försäljning.

13 Jul 2017