Golv är inte bara praktiskt, det är också en del av inredningen. Faktum är att golvet är det vi först lägger märke till i ett rum. Att därför lägga ner lite extra omsorg på golvet kan göra mycket.

Har man trägolv i sin bostad ska man vara glad, då de flesta golv av trä går att fräscha upp genom en golvslipning och blir som nya. Men också ytbehandlingen kan påverka golvets utseende och man kan genom att välja en annan ytbehandling förnya golvet. Ett exempel är olja som ger ett varmare uttryck, men man kan även pigmentera golvet i någon färg eller lacka det blankt. Lack är tillsammans med vax de ytbehandlingar som skyddar trägolvet bäst mot spill och vätska och passar särskilt bra som golvbehandling i köket och i hallen.

Låt ett proffs slipa golvet

Vill man slipa sitt golv ska man golvslipningsfirma i Danderyd. Visst kan man spara pengar genom att själv slipa golvet, men det är både tungt, dammigt och tidskrävande. Det är inte heller säkert att det blir bra eller hållbart och då kanske man måste slipa om igen.

Är inte rummet alltför stort klarar en golvslipningsfirma av att både slipa och efterbehandla golvet på en arbetsdag. De kommer dessutom först på en kostnadsfri besiktning för att bedöma hur golvet bör slipas, och ger också förslag på olika ytbehandlingar. Golvslipning är en av de hantverkstjänster som omfattas av ROT-avdraget, men det är ändå bra att ta in offerter från ett par olika företag och jämföra priser.

24 Jan 2021