När man utför en trapphusrenovering är det viktigt att tänka hållbart. En renovering i trapphuset ska hålla länge och inte belasta planeten mer än nödvändigt.

Ett trapphus är en plats där många människor befinner sig flera gånger om dagen. Hundar ska rastas, barn springa iväg till skolan och matkassar ska släpas. Alla passerar de genom trapphuset på sin väg till nästa destination. Inte konstigt att trapphus förr eller senare är i behov av renovering.

En trapphusrenovering bör dock alltid göras med begreppet “hållbarhet” i fokus. Gällande trapphus får detta begrepp dubbla meningar. Det kan syfta på det självklara – att trapphuset ska hålla en bra tid framöver – men också en påminnelse om att använda rätt sorts material vid renoveringen.

Kloka material att välja vid en trapphusrenovering

Det gäller att handla smart när man väljer material till en trapphusrenovering. Vissa material är vackra att titta på men håller inte för dagligt slitage. Kanske blir de missfärgade lätt eller går till och med sönder. Dessa material kommer gissningsvis behöva bytas ut ganska snabbt och är därmed inte lämpliga att välja i ett trapphus som används dagligen.

Material som äkta trä och sten av olika slag passar oftast bra i trapphus. Ofta blir de bara vackrare med tiden och får en snygg patina. Dessutom är de lätta att slipa eller polera om de skulle bli lite väl bedagade. Ett hållbart val, med framtiden i åtanke, för ett trapphus som flera olika generationer ska kunna trivas och röra sig i varenda dag. För mer information kolla in storkhousing.se.

14 Aug 2023