Att leva och bo i lägenhet är skönt och bekymmersfritt. Ingen gräsklippning behövs. Utevistelse fixas i det fria. Passar inte vädret? Då fungerar din inglasade balkong som substitut.

Nästan alla människor har en längtan efter utomhusvistelse. Det lugn naturen skänker är svårt att överträffa. En snabb packning med lite fika och så åker du iväg. Tyvärr är inte alltid detta tillgängligt för alla.

Ibland vill vädret inte samarbeta alls. För andra saknas vettiga transporter till lämplig miljö. Vad gör du då? Jo. Du skapar ditt eget “utomhus”. För dig som bor i lägenhet fungerar det utmärkt att bygga en egen oas. Ute fast ändå inne. Och allt börjar med en balkonginglasning. Nu kan ju en balkonginglasning se olika ut. För vissa fungerar helinglasning medan andra vill ha möjlighet att öppna. Vissa behöver tak medan andra bor under grannens golv.

Din egen plats

En inglasad balkong är användbar på en helt annan nivå än en öppen variant. Plötsligt är ljud från trafik och annat dämpat. Saker och ting blir mindre smutsiga då partiklar inte lika lätt tar sig in. Regn är inte längre något bekymmer.

Hur vill du inreda balkongen? Många föredrar en härlig blandning. Möbler som soffa, fåtölj, bord och matta. Tygstycken på väggen för en ombonad look eller ett upplägg med amplar med blommande växter eller nyttigheter. Eller så har du helt egna idéer.

Med inglasad balkong har du regnskydd och bullerskydd. Vill du så har du också insynsskydd. Du kan umgås och mysa eller förvara diverse prylar där. Ditt val.

21 May 2021