Har du bestämt dig att det är dags att renovera badrummet? Undrar du hur man gör? Det ställs höga krav på ett badrum så ta hjälp av en firma som kan utföra badrumsrenovering i Norrköping.

Bor du i området Östergötland så hittar du hjälp med din badrumsrenovering i Norrköping. När du letar efter en firma som kan utföra din badrumsrenovering ta då en som har en lång erfarenhet. För det är viktigt att renoveringen i badrummet utförs korrekt annars kan det uppstå problem med försäkringsbolaget. För att renovera ett badrum krävs en god kunskap om både vad som finns i väggarna och hur väggarna ska uppföras. Det finns speciella restriktioner att följa. Det ska vara speciellt material och det ska penslas på diverse ytskikt på väggarna för att motverka fuktskador. Eftersom det används mycket vatten i ett badrum så sprids vattenånga i rummet och då krävs också ett bra ventilationssystem. Ett bra system för ventilation, en värmekälla och bra material mot fukt är den kombinationen som måste följas vid en badrumsrenovering.

Modern badrum från ovanför

Golvvärme i badrummet

Det är populärt att installera golvvärme i sin bostad då det är så skönt att trampa på ett varmt golv. Att installera golvvärme ger förutom varma och sköna golv, en värme som sprider sig bra i bostaden. Och det är extra bra att installera golvvärme i badrummet då det är ett rum som behöver värme för att motverka kyla och fukt. Att lägga golvvärme är inte speciellt svårt men du kommer att behöva någon som vet hur man gör. Det är under golvet som det läggs ner slingor som avger värme. Och eftersom värme stiger uppåt blir det en jämnt spridning av värmen i rummet.

Kakla väggarna eller sätta matta?

Det är en fråga som dyker upp när det är dags att renovera badrummet. Och det är en fråga om kostnad och utseende på interiören. Att sätta en matta är betydligt billigare och är lika hållbart. Det finns många olika sorters mattor att välja på och även mattor som ser ut som kakel om man vill åt den stilen. Om du bestämmer dig för att kakla, ja det kommer att bli en större ekonomisk kostnad men det är också väldigt snyggt. Kakel kan fås i olika storlekar, former och färger. Ett billigare alternativ är att ha varken matta eller kakel. Det går utmärkt att ha väggar i betong som du sedan behandlar i ett ytskikt som är anpassat för badrum.

26 Mar 2020