Om man vill förändra sitt golv så finns det sätt som är enklare och billigare än att byta ut det. Här kommer förslag och råd för hur man kan få ett annorlunda och snyggt golv på ett enkelt sätt.

Då man önskar en förändring i hemmet så är det lätt hänt att man tänker för stort med en gång. Med enkla små knep kan man få ett hem som ser helt annorlunda ut. Kanske till och med ser både nytt och lyxigt ut. Det vanligaste är att man byter ut alla textilier. Med nya gardiner, mattor, kuddar och filtar kan man sätta en helt ny ton och stil på inredningen. Vill man göra något lite mer avancerat så är det vanligt att man målar om. Först och främst brukar det vara väggarna som får sig en uppfräschning. Men ofta brukar även taket få hänga med i den svängen. Har man vita väggar och även tak så ser taket ofta väldigt missfärgat ut när väggarna blir helt vita och rena. På senare år har man också börjat vända blicken till golvet i rummet. Och där finns det mycket som man kan göra för att, med enbart golv eller i kombination med väggar och tak, få ett helt nytt rum.

Renovering istället för nytt

Om man har ett gediget golv av trä eller betong så kan man förändra golvet en mängd gånger utan att behöva byta ut det. Det är ofta tonen eller färgen som man inte trivs med gällande ett golv. Så om man byter färg kan man få precis det golvet som man hade tänkt byta till. Utan att behöva lägga varken den tiden eller de pengarna som det skulle ha kostat. Vill man så kan man anlita någon till hjälp. Och ofta blir det ett bättre resultat och går snabbare. Men det går även att förändra golvet helt själv.

Slipa och måla

Genom att slipa det gedigna golvet, antingen av trä eller betong, så får man en yta som är ren från både smuts och behandling. När det är gjort så ska golvet rengöras ordentligt för att ingen smuts eller något damm ska finnas kvar. Efter det kan man behandla ytan precis som man önskar. Beroende på om det är trä eller betong så kan man måla, olja, lacka, såpa med mera. Och väljer man att måla så kan man även göra mönster som rutor eller någon annan figur. Läs mer om golvslipning på denna sida: stockholmsgolvslipning.nu

12 Oct 2020