Plattsättare, snickare och vvs-are med öga för detaljer skapar ditt drömbadrum - njut av duscha, borsta tänderna och tvätta tvätt. Stambyte, kakling, golvvärme i en totalentreprenad.

Att genomföra en badrumsrenovering är något väldigt många längtar efter och drömmer om. Om du har beslutat att det är dags att genomföra projektet så vill du jobba med en entreprenör av god renomme som har erfarna hantverkare och alla de certifikat som behövs. Är firman en totalentreprenad så underlättar det för dig som kund. Totalentreprenaden innebär att de sköter allt, från start till slut i din badrumsrenovering. De har folk som river ut och fraktar bort det gamla, som gör stambyten vid behov och som därefter lägger golvvärme och fuktspärrar, som kaklar och snickrar och bygger. Har de inte hantverkare tillgängliga så sköter de att ta in underentreprenörer de kan gå i god för.

Se till att skapa din dröm

När du väl unnar dig detta lyft för bostaden så ska du ta dig tid och tänka till. Skissa upp badrummet och testa olika möbleringar och placeringar. Vill du flytta om totalt så är det i badrumsrenoveringen du ska göra det. Ska du ha golvvärme så bör du lägga klinker - vilken stil gillar du och vilken känsla ska det vara under fötterna när du kliver in? Är de fyrkantiga eller kanske oktagoner? Mönstrat eller enfärgat? Ska väggarna vara helt kaklade och hur stora ska kakelplattorna i så fall vara, är de rektangulära eller fyrkantiga, högblanka eller matta? De finns så enormt mycket vackert att välja mellan så ta dig tid och se till att välja det du önskar hellre än ett budgetalternativ som du kommer ångra.

Möblering och funktionalitet

Vad ska finnas i ditt nya badrum - vad behöver du? Förvaring är oftast viktigast i varje rum. Börja tänk på om du ska införa eller ta bort plats för badkar? Vill du ha en vägghängd toalett, ska du ha en duschkabin eller duschhörna med glas och kanske tvättmaskin och torktumlare? Du vill inte sitta rakt framför dörren när du sitter på toa och du vill heller inte stirra på dig själv i spegeln. Var kan du få plats med förvaring i badrummet och vilken annan funktionalitet vill du tillföra? Kanske vill du ha spotlights i taket som är dimbara? Se till att välja LED-belysning och att de är till för våtrum och rådfråga din entreprenör när du väljer. Vad mer finns i din drömoas?

30 May 2020