Drömmen om en pool är något som de flesta husägare har och om man har en tomt som passar – varför inte? Det som en pool medför är att man ökar sin egen livskvalitet och där man under sommardagar kan njuta av ett svalkande dopp utan att behöva lämna sin egen bostad. Många villaägare som installerat en pool har dock missat en liten detalj och detta rör det svenska klimatet. En pool i Sverige och skötseln av en sådan skiljer sig nämligen markant åt om man jämför med en pool installerad i exempelvis Spanien.

Kort sagt; man måste vara beredd att lägga ner mycket tid på skötsel om man vill att poolen ska hålla under en längre tid. Det vill säga, ju bättre man sköter sin pool – desto slängre tid kan man också njuta av den. Det gäller således att man dels städar poolen, att man skaffar ett väldigt bra rengöringssystem samt att man skyddar den ordentligt under de kalla månaderna under året.

Här rekommenderas att man köper ett riktigt pooltak snarare än att man bara lägger ut en skyddande matta. Ett pooltak kan nämligen vara den bästa investeringen som man som poolägare kan göra i Sverige. Dels så får man genom ett pooltak skydd från snö, regn och annan nederbörd och dels så isolerar det också så att man slipper se att pollen i fråga fryser och spricker i kaklet. Det som många tänker då man nämner pooltak är en lösning som förfular intrycket; att det är permanent och ger skugga – något som man sällan vill ha just vid sin pool.

Där har man dock missuppfattat och underskattat den stora utveckling som skett inom området. Dagens pooltak skiljer sig markant mot gårdagens och lösningarna man i dagsläget får är både flexibla, mobila och väldigt lätta att sköta om. Dessutom – och detta är värt att poängtera – ett pooltak ger även skydd mot annat än väder och vind; det förhindrar även olyckor.

Ett pooltak ger dig trygghet

Att ha en pool som barnfamilj kan vara ett riktigt lyft och något som barnen i fråga verkligen kan använda och uppskatta. Det sätter dock höga krav på säkerheten och att man som förälder ständigt måste ha översikt så fort barnen närmar sig poolen i fråga. Ett pooltak kan vara exakt det som gör att föräldrar kan slappna av på ett annat sätt.

Menas med detta – och här återkommer vi till utvecklingen vi nämnde ovan – ett pooltak ger inte bara skydd uppifrån utan man kan även välja lösningar som skyddar från sidorna. Använder man inte sin pool – ja, då drar man bara för sitt pooltak och låser detta. Ett perfekt skydd både för att förhindra olyckor och oinbjunda gäster o man exmepelvis befinner sig på en resa.

Vårt nordiska klimat ställer höga krav på skötsel och skydd för sin pool – ett pooltak uppfyller de flesta av dessa krav och det här måste man överväga om man står inför att bygga en pool på sin tomt.

20 Sep 2017