Det är lätt att plocka fram den egna verktygslådan då man ser de olika offerter man begärt in från företag vid en renovering av något slag. För, många tänker inte på att det är ganska dyrt att renovera och att kostnader har en förmåga att öka i omfång allt eftersom projektet pågår. Att man inte räknat med höga kostnader kan ha att göra med att det just för tillfället råder lite av en renoveringshysteri i Sverige - det blir liksom lätt att ryckas med och tänka i termerna kring “ kan de, då kan vi också “. 

“ Genomför du en badrumsrenovering i Nacka på egen hand och en vattenskada uppstår som drabbar dina grannar - ja, då är du faktiskt skadeståndsskyldig. Det är bättre att anlita ett företag och därigenom minimera riskerna “ 

I synnerhet så gäller detta en badrumsrenovering och vi ska titta lite närmare på vad man ska tänka på gällande en sådan. Just en badrumsrenovering och kostnaden för en sådan kan komma som en överraskning för många som istället väljer att genomföra en sådan på egen hand. Någonting som är möjligt att göra - bortsett från att dra el så får du göra det mesta på egen hand - men som vi starkt skulle avråda ifrån. Vad händer om du gör fel? Jo, dels så har du slösat pengar då du måste korrigera dina misstag. 

Vid misstag kan du bygga in fukt

Har du otur så har du också en vattenskada på halsen som kommer att kosta dig mycket pengar. Det täcker väl mitt försäkringsbolag? Gör det verkligen det – svaret är negativt; de flesta försäkringsbolag ställer sig skeptiska till att ersätta projekt – exempelvis en badrumsrenovering - som utförts av en lekman. Och: vi kan dra det hela ännu längre där vi säger att du bor i en lägenhet i Nacka och genomfört en badrumsrenovering där en vattenskada uppkommit som en följd av att du fuskat med tätskiktet – en vattenskada som även drabbar din granne. Här kan det faktiskt vara så att du blir skadeståndsskyldig och ju fler grannar som drabbats – desto dyrare blir det. 

Vi skulle, baserat på detta, definitivt råda dig att ta kontakt med ett företag inför en badrumsrenovering och betala lite extra för ett fackmannamässigt jobb.

Så får du ett bättre pris för en badrumsrenovering

Fördelen med att bo i en större stad som Stockholm är att du kan dra nytta av konkurrensen och få till stånd ett bättre pris. Ska du genomföra en badrumsrenovering i Nacka så kan du kontakta flera företag, ta in offerter, ställa dessa mot varandra och förhandla lite innan du skriver på ett avtal. 

“ Den stora posten i budgeten kommer att handla om material. Du kan påverka kostnaden för en badrumsrenovering genom att välja billigare lösningar – något som inte behöver vara synonymt med sämre sådana “

Dock; i och med att du kan använda ditt rot-avdrag så kommer den största kostnaden inte handla om arbetet i sig – du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden – nej, den största kostnaden handlar om material; och där kan du verkligen påverka priset. 

Slösa inte pengar på dyra material

Det behöver inte vara det absolut dyraste materialet i ett badrum för att få en lyxig känsla. Tvärtom - många företag har specialiserat sig på att, till rimliga priser, ta fram hållbara och estetiskt tilltalande produkter. Ett tips kan vara att blanda lite. Att välja ett dyrare kakel på golvet och ett billigare på väggarna kan vara ett bra sätt att tjäna pengar – men ändå få mycket lyx för pengarna. Golvet påverkar väldigt mycket och därför så kan du med gott samvete välja ett lyxigare material där vid din badrumsrenovering.  Spara gärna pengar, men gör det på rätt sätt: anlita ett företag vid din badrumsrenovering i Nacka

25 Jan 2018