Med färg kan man göra underverk. Det går att förändra en bostad från gammal till ny eller från sliten till fräsch. Men med färg går det även att aktivt skydda ytor både inomhus och utomhus.

Även om det gör underverk att måla färg både på utsidan och insidan av ett hus, så är det inte den första och viktigaste anledningen till att man målar. Färgen är ett skydd som gör att fasaden tål väder och vind bättre. En påfrestning som annars ganska snabbt börjar skada både putsad fasad och träfasad.

Men färg är även ett skydd på ytor inomhus. För med hjälp av färg kan man få en starkare yta som är lätt att torka av, om olyckan skulle vara framme. Och även inomhusfärg skyddar mot väta som annars hade förstört täckningen på väggen.

En rejäl fuktspärr

Men det finns också färg som gör lite mer än annan. Det finns färg som lägger sig som ett lager och gör att inget tränger in gällande smuts och vanlig fukt. Den typen av färg brukar man använda sig av i kök och på vissa ytor i badrum. Har man små barn hemma som håller på att lära sig äta själva, så lär man vara tacksam om det är den typen av färg som sitter på väggarna. Åtminstone när det serveras ketchup. Gällande badrum så finns det också speciell våtrumsfärg och fuktspärr som man ska använda sig av. Med det skyddet är det ingen risk för fuktskador. Läs mer om målare på den här hemsidan: https://www.målarebromma.nu 

9 Nov 2020