Säsongen för fönster är aldrig över utan pågår året runt. Det är lönsamt på alla sätt att byta ut dina gamla och slitna fönster. Energiåtgången minskar och du slipper skador på karm och glas.

Ett hus utan fönster är inget hus utan en bunker. Som tur är är dylika en ren sällsynthet i det moderna Sverige och vi slipper gå ut för att se dagsljus eller kontrollera dagens väderlek. Ett hus med dåliga, spruckna och gistna fönster är däremot standard. Väldigt många fönster har levt sin fulla livslängd och lite till.

Utseende är en sak, fast viktigt nog för många. Det är trevligt när fönstren ser snygga och väl omhändertagna ut. Värre är det att flagnande färg och ruttnande karmar öppnar för röta. Gamla fönster må vara vackra i utformningen men deras funktion är betydligt sämre än moderna varianter. Vi vill ha maximalt med ljus men minimalt med värmetapp.

Nya fönster sparar pengar

Det finns alltså märkbara ekonomiska vinster att göra med nya fönster. Förr tänkte man inte mycket på att spara energi och därmed pengar. Idag ser vi elpriserna stiga mot skyarna och behöver göra vad vi kan för att få varma hus utan att elda för kråkorna. Då är fönsterbyten nyckeln.

Nya fönster släpper in maximalt med ljus och har bättre karmar. Du får bra ventilation men du slipper problemet med att mycket av rumsvärmen försvinner genom fönstren. Med VillaFönster kan du ge din bostad både bättre klimat, mer ljus och mycket snyggare utseende.

15 Jan 2022