Efter år av vitt, vitt och åter vitt så har man äntligen kunnat se att färg tar mer och mer plats i våra hem. Missförstå oss rätt här; vitt är fräscht och det är en lätt färg att inreda mot – men att det gått lite inflation i det hela är något som ingen kan ha undgått. Ett test för att stärka vår tes!

Ställ dig i trappuppgång i en fastighet på Kungsholmen, ring på tre dörrar och du kommer att förmodligen se en av dessa tre saker: A) en stringhylla. B) vita väggar – förmodligen i nyansen Stockholmsvit och C) en Howardsoffa. Adderar du dessutom en öppen kökslösning, ett superellips-bord av Bruno Mathsson och/eller en Jetsonfåtölj så har du således träffat på ett typiskt hushåll i Stockholm.

Färg är alltid välkommet

Strömlinjeformat, snyggt – men lite ängsligt och det är också av den anledningen som färg är välkommet. Genom färg så kan man skapa sig ett mer personligt hem och det ställer förvisso lite högre krav på sin egen förmåga att inreda – men man får, förutsatt att man hittar rätt, också väldigt mycket betalt.

Vilka färger gäller då? Ja, här kan vi uteslutande säga att pastellfärger är hett och oavsett vilken nyans det handlar om; ljusblått, gult, rosa eller grönt spelar ingen roll – svala färger som ger ett rum lite mer spänning, lite mer dynamik och som skapar ett lugnare intryck. Hur du vet vilken färg som passar i ditt hem är lättare att se idag än tidigare.

Du behöver inte besöka en målare eller en färgbutik och stå med deras små färgkartor längre. Nej, ska du måla om ditt hem i Bromma så kan du med fördel ladda hem ett program på internet eller vända dig till en av de större färgleverantörerna och prova dig fram genom deras innovativa tester där ditt hem provmålas virtuellt.

Använd rot-avdraget för en målare på Kungsholmen

Dock; och detta gäller oavsett vilken färg du väljer exempelvis på Kungsholmen: ta hjälp av en målare. Många underskattar svårigheten som ligger i att måla och det blir sällan bra då en privatperson målar på egen hand.

Att anlita en målare kostar inte så mycket och tjänsten faller dessutom in under det så kallade rot-avdraget. Du kan således dra av 30% av den totala arbetskostnaden för den målare du anlitar. Våga använda färg – men ta professionell hjälp av en målare för att få den valda färgen på plats på dina väggar!

Letar du efter en målare som kan måla och hjälpa dig att få till en prisvärd renovering? Läs mer här!

18 Oct 2016