Drömmer ni om en egen brygga? Det finns många olika typer av bryggor och vilken man ska välja beror på flera olika faktorer. Här kommer några användbara tips.

Det finns många olika typer av bryggor och att väja rätt är inte alltid så lätt. Först och främst brukar man utgå ifrån bryggans funktion och vad man ska ha den till. Är den först och främst tänkt som en badbrygga, en båtbrygga eller en kombination? Och hur många båtar ska i så fall förtöjas och hur stora är dessa? Eller hur många människor ska kunna visats på bryggan?

När man väljer brygga måste man också ta hänsyn till platsen och de förutsättningar som finns. Kommer bryggan utsättas för grov sjö och is eller kommer den ligga mer skyddat? Och hur ser botten ut där bryggan ska anläggas och hur djupt är det? Frågorna är många och det enklaste är att vända sig till ett företag som är specialiserat på bryggor så kan de guida rätt.

Olika typer av bryggor

Konsolbryggor, flytbryggor, pålade bryggor och bryggor med stenkista är några av de bryggor man kan välja mellan. En brygga utsätts för stora påfrestningar och det lönar sig att satsa på kvalitet och modern teknik. Detta eftersom moderna bryggor nästintill är underhållsfria och har väldigt lång livslängd.

Visst kan man själv bygga sin brygga men vill man ha en brygga som klarar stora påfrestningar ska man vända sig till ett företag som är specialiserat på bryggor. De har experter som kan komma ut på plats och hjälpa till att hitta rätt typ av brygga. Låt detta företag bygga bryggan för bästa resultat: modernabryggor.se

2 Sep 2022