Har du ett vackert golv som du inte gärna vill byta ut, men som på ålderns höst har börjat se nedslitet och trist ut? Oroa dig inte, det finns en lösning som kommer få golvet att kännas som nytt.

Vackra trägolv kan göra mycket för en bostad. Många gånger är gamla parkettgolv skillnaden mellan ett lågt eller högt pris på en bostadsrätt. Vi vill kunna betrakta de dekorativa mönstren och känna hur det knakar under fötterna när vi går genom lägenheten eller huset. Däremot vill vi inte gärna att golvet är nött och slitet, vilket ofta blir konsekvensen efter en eller ett par decennier. Så hur bär man sig åt för att fräscha upp ett golv som förvisso har gammal charm, men vars ålder har börjat göra sig till känna? Ett sätt är att slipa det, något som man kan göra på egen hand, men för bästa resultat bör man anlita en professionell golvslipare som vet vad hen gör. En lägenhet eller ett hus är en stor investering, och att göra fel kan stå dig dyrt.

Prisvärd förnyelse

För att inte skada parketten bör man anlita ett företag som använder moderna maskiner och utför jobbet på ett fackmannamässigt sätt. Med rätt metod förblir hemmet mer eller mindre dammfritt, och hela kalaset kan faktiskt gå så snabbt som en dag. Det viktigaste är dock förstås att företaget tar den tid som krävs och inte gör ett hafsjobb. Se till att göra god research innan du väljer vilka som ska få ta sig an ditt golv. När ett golv blir slitet och mattats ner leder det lätt till fläckar som tränger in i träet, där lacken tidigare legat. Av den anledningen är det viktigt att inte skjuta upp beslutet att slipa och lacka om golvet. Be hellre om rådgivning innan skadan är skedd, så att det kan vårdas i förebyggande syfte.

Skjut inte upp beslutet

Det finns många saker man vet att man bör göra men som man av någon anledning väljer att skjuta på. Gör inte det när det handlar om dina golv. Som tidigare nämnt är golv en viktig del av en bostad, och att försumma dem kan leda till att den minskar i värde. Men framförallt förtjänar vi alla hem som vi trivs i. Ett första steg och en morot kan vara att be om en kostnadsfri rådgivning när det gäller dina golv. Därefter är bollning i rullning, och du har gjort ditt.

3 Jun 2020