Älskar du att laga mat men har ett slitet, gammalt och halvdåligt kök? Unna dig en köksrenovering och njut av att både kunna tillreda och avnjuta dina rätter i en vacker och trivsam miljö.

Platsen där allt händer. Där väldoftande mat lagas, bullar bakas, långa middagar och sömniga frukostar intas. Där barnen läser läxor vid bordet, och mysiga samtal över tända ljus äger rum. Köket spelar en central roll i de flestas hem, och är ofta det rum många gärna hänger och umgås i. Att det är välplanerat, vackert och funktionellt är därför väldigt viktigt. Ett gammalt och slitet kök är nämligen varken speciellt inspirerande eller roligt att slipa på sina kulinariska färdigheter i. Satsa på en komplett köksrenovering, eller kör en lite billigare lightversion och byt bara ut vissa detaljer. Även det kan göra stor skillnad.

Lägg krut på planering och materialval

En fullständig köksrenovering är för de flesta en stor investering och något som behöver sparas till och planeras inför under lång tid i förväg. Vill man t ex behålla samma planlösning eller riva ut allt och tänka helt nytt? Vilka färgskalor och materialval tycker man om och vilka är de mest praktiska i ett kök? Många beslut ska fattas, vilket många gånger kan vara lättare sagt än gjort när det finns så otroligt många valmöjligheter och så mycket fint att välja mellan. En professionell köksfirma kan stå till tjänst med både planering och ritning av det nya köket, samt ge tips om vilka vitvaror, skåpluckor och kakelplattor som skulle kunna passa bra. Anlita kunnig proffshjälp med din köksrenovering i Stockholm, Umeå, Göteborg - eller var än i landet du bor.

Köksrenovering light - vad är det?

Ibland räcker inte pengarna riktigt till för att blåsa ut hela köket och sätta in ett nytt. Ibland kanske det inte ens är nödvändigt, eftersom mycket av det trots allt fungerar och ser helt okej ut. En köksrenovering light kan innebära att man bara målar om skåpluckorna och byter handtag och knoppar. Eller sätter nytt kakel och byter ut belysningen. Kanske börjar vitvarorna sjunga på sista versen? En minirenovering av köket blir mindre omfattande och mindre kostsam, men kan göra enorm skillnad ändå. Mycket piff kan också göras med nya inredningsdetaljer såsom kökstextilier, färska kryddor, nya köksmöbler och kanske lite snygg konst på väggarna. En nytt kök behöver med andra ord inte kosta skjortan - mycket kan göras med små medel.

7 Jul 2020