Att måla eller tapetsera om väggar är bra, men vill man fräscha upp ett rum får man inte glömma bort golvet. Ett golv är det som både slits och syns mest i ett rum och många golv går att slipa om.

Har man ett slitet trägolv kan man ofta slipa upp det och få det att se ut precis som ett nytt golv. Men det finns även andra golvmaterial som man kan fräscha upp genom att slipa dem, som exempelvis laminat, linoleum, betong och natursten.

Av naturliga skäl slits golv och med tiden mår de bra av att slipas och få en ny skyddande efterbehandling. Ett lackat golv där ytskiktet nötts eller repats skyddar inte längre träet mot fukt och kan då ta skada av exempelvis blöta skor. Genom att renovera ett golv när det behövs förlänger man också dess livslängd och sparar på så vis även pengar.

Få ner kostnaden med hjälp av ROT-avdraget

Man kan själv slipa om sitt golv, men det är både tungt och dammigt och det är inte alltid säkert att det blir billigare. Blir resultatet inte heller jämnt kan det också skada golven. Ytbehandlingen kommer inte att fungera optimalt eftersom inte heller den då kommer att bli jämn. Det blir heller inte lika snyggt och de förväntningar som man hade kanske inte införlivas. Bättre är då att redan från början ta hjälp av en professionell golvslipningsfirma. Som privatperson kan man nyttja ROT-avdraget på själva arbetskostnaden och få ner priset.

11 Nov 2020