En helrenovering av köket är en kostsam affär. Hemmets hjärta vill man gärna trivas i. Man sparar och drömmer om hur fint det ska bli. Det finns dock detaljer som gör stor skillnad - om man minns dem!

Det gäller att ha en ordentlig plan innan man börjar spendera på ett renoveringsprojekt. Det kommer att bli dyrt hur man än bär sig åt. Därför gäller det att få det rätt från början, att undvika kostsamma misstag. Ett av det vanligaste har att göra med elen. Ordentlig belysning ökar mysfaktorn i köket med flera grader. Dessutom gör den mycket för att förenkla både matlagning och rengöring. Felplacerade eller för få elkontakter kan också orsaka mycket vånda. Med teknikens utveckling är det sannolikt att mängden elapparater som används i köket kommer att öka snarare än minska. Tänk på detta när du ritar ditt drömkök!

Funktionalitet och förvaring

När man nu ska slå till för ett bättre hem, gäller det att lägga pengarna rätt. I många fall handlar det om att tänka till lite extra kring temat, snarare än att spendera mera. En arbetsyta med integrerat sopnedkast kan till exempel vara en välkommen förändring, men detta måste planeras in från början. Tänk dig in i hur det kommer att kännas att laga olika rätter i ditt nya kök. Var ska du ställa ingredienser och tillbehör när maten är uppäten? Förvaring är A och O i köket. Se till att du har lagom med skåp och hyllor för att rymma alla dina prylar. Och kanske lite till. Läs mer om köksrenovering på denna sajt: https://www.köksrenoveringuppsala.se

29 Dec 2020