Är golvet repigt och missfärgat? Vill du fräscha upp ditt golv där hemma? Med hjälp av golvslipning i Göteborg blir ditt golv som nytt och med rätt efterbehandling hållbart i många år framöver.

Bor du på Sveriges västra sida så finns det golvslipning i Göteborg som kan hjälpa dig med dina golv. Med rätt utrustning så kan dina golv bli som nya. Många tänker nog inte på att det räcker med en golvslipning för att fräscha upp bostaden och helt enkelt lägger in nytt golv istället. Men ack sån onödigt när det är så enkelt att slipa golvet. Det går bra att slipa ett golv i trä, parkett och även stengolv. Efter en golvslipning gör man en efterbehandling så golvet blir hållbart att gå på samt att du kan då välja slutfinish.

Lyxig vardagsrum med stilig golv

Hur går en golvslipning till?

Det är att rekommendera att ta hjälp av en erfaren firma så du får ett bra resultat. Din inhyrda firma kommer att komma till dig för att se över ditt golv och för att avgöra hur slipningen ska gå till. Sedan bestämmer ni ett datum för slipningen och då är det viktigt att du plockat undan allt det som kan vara i vägen. Golvet slipas med en speciell slipmaskin som suger upp slipdammet så du slipper att ha damm över hela din bostad. Efter slipningen görs golvet rent och förbereds för ytbehandling. Du får tillsammans med firman bestämma ytbehandling och på så sätt får du ett en behandling som passar ditt golv. Att göra om golven i bostaden kommer att ta ett par dagar så du får kanske bo hos en släkting eller vän så länge under tiden.

Ytbehandling av golv

Efter en slipning krävs en behandling av golvet för att det ska hålla att gå på och vara lättare att städa av. En behandling kan göras med flera olika sorters medel. Det kan vara olja, lack, lut, färg eller bets. Och vill du ha en färg på golvet så blandas det i ytbehandlingen. Det kan vara snyggt att blanda i en aning av vitt så golvet blir i en vit nyans. Har du trägolv där hemma och vill prova på att såpskura golvet som ytbehandling så ta hjälp av någon kunnig. Det är en gammal metod som fortfarande är aktuell att utföra och det blir ett riktigt snyggt resultat. Att såpskura golvet är också ett hållbart alternativ. Rådfråga din lokala golvfirma om tips vad som passar just ditt golv.

10 Feb 2020