Gamla golv behöver inte bytas - de behöver bara piffas upp. Vi har all förståelse för att många byter golv och att man tröttnar på hur golvet i fråga ser ut. Särskilt om det handlar om trägolv som har en förmåga att se väldigt trötta, slitna och tråkiga ut. Redan efter något år så kan man se att ett trägolv börjar bli slitet och att man genom detta också får ett rum som ser väldigt trist, mörkt och intetsägande ut.

Golvet spelar en gigantiskt roll i inredningen och har en förmåga att både höja - och totalt sänka - intrycket. Men, att byta golv är ofta fel väg att gå. Dels så kostar det mycket pengar. Ska man köpa ett golv av en mer exklusiv modell så kommer det också att skena iväg rent kostnadsmässigt. Ska man dessutom få detta på plats så kommer kostnaden ytterligare att stiga då man bör anlita en golvläggare.

Vår tanke är istället att man vårdar det golv man har och ger detta en mer tilltalande yta - något som sker genom en golvslipning med en avslutande ytbehandling. En golvslipning är mycket billigare än att byta golv och den ger i många fall faktiskt även en bättre effekt. Man måste nämligen se till golvets livslängd och hur pass patinerat det är.

Troligt är att ett äldre golv hunnit sätta sig, blivit unikt och har ådringar som inget annat golv i världen har. Det unika med trä är att det lever och att det tar tid innan ett golv sätter sig; genom att genomföra en golvslipning så slår man två flugor i en och samma smäll: dels så behåller man ett vackert och patinerat golv och dels så gör man detta som nytt igen - bara genom att slipa bort det slitna, översta lagret.

Använd Rot-avdraget för din golvslipning

Rot-avdraget är perfekt för en golvslipning. Du kan genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för det arbete som företaget du anlitar lägger ner. Beloppet dras redan på fakturan och du behöver inte hålla på att krångla med en massa pappersarbete.

Det enda du behöver göra är att kolla upp att du är berättigad - det kan du göra via din bankdosa och genom att logga in på Skatteverket. Du bör även kolla upp att företaget är registrerat för F-skatt om du vill använda denna skatterabatt och dra nytta av en billigare golvslipning. I övrigt så sköter företaget du anlitar allting.

Du förbereder det golv som ska slipas

Rent arbetsmässigt så är det enda du behöver göra är att tömma rummet på möbler. Förr så skulle du även ha varit tvungen att täcka luckor, dörrar och andra öppningar i ditt hem. Detta då slipdamm kunde hamna lite varstans.

Idag så kan många företag erbjuda dammfria golvslipningar och detta tack vare att man har mer utvecklade och avancerade maskiner som suger upp slipdamm direkt.

Om du ska välja företag så är det en parameter att ta hänsyn till. Det är bättre att betala för en dammfri golvslipning än att hitta slipdamm i allt från byrålådor till den garderob där du förvarar underkläder.

25 Oct 2018