Att investera i hållbara dörrar är viktigt där många människor dagligen passerar, som i offentliga miljöer. Verkstäder kräver också stabila dörrar. Ståldörrar är ett bra alternativ.

När man bygger nytt så vill man att det man bygger ska hålla länge. Att man slipper massor med underhåll är alltså viktigt. Speciellt vid offentliga byggnader så är det bra att använda sig av material som håller länge och klarar ett högt tryck av människor som går igenom dörrarna varje dag. Därför är ståldörrar ett bra alternativ om man vill ha en dörr som håller.

Ståldörrar har andra bra egenskaper som att de är brandklassade och mycket säkra. Dessa dörrar passar bra att använda vid sjukhus, shoppingcenter och parkeringshus bland annat. De är också toppen att installera i industrier och verkstäder eftersom de kan stå emot mycket. Ståldörrar är mycket robusta och stabila så de klarar av smällar eller liknande som de kan få i en verkstad. En annan bra sak är att de är brandklassade och det behövs i verkstadsbyggnader för att lokalerna ska bli godkända.

Design

En ståldörr finns i många varianter och utföranden så de smälter bra in i den miljön där de ska uppföras. Eftersom de ofta sitter i speciella byggnader som sjukhus eller verkstäder så kommer oftast dörren måttbeställd för att passa där den ska användas. Man kan välja bland olika kulörer och ytor på dörren, så en ståldörr kan se ut på många sätt. En ståldörr är alltså både snygg och säker, och passar både i offentliga byggnader och privatbostäder.

14 Dec 2020