Dags för en fasadrenovering? Om du inte har förkunskaper och erfarenhet, vill du nog låta ett proffs göra arbetet. Att hitta en firma är dock inte alltid det lättaste. Eftersom man låter firman jobba på ens hem, samtidigt som man själv kanske inte är där, är det viktigt att firma och kund känner förtroende för varandra.

De flesta har nog hört någon skräckhistoria någon gång. Kanske har fakturan saltats, jobbet inte blivit slutfört, eller så kanske något till och med blivit stulet. Bor du dessutom i Stockholm finns det ett stort utbud. Med ett stort utbud är det också lättare för de mer oseriösa aktörerna att gömma sig i mängden. Som boende i Stockholm bör man alltså vidta en försiktighet utöver det vanliga.

Så hur ska man egentligen göra för att hitta en seriös firma för fasadrenovering i Stockholm?

Stäm av organisationsnumret

När du får offerten – tappa inte bort den. Att spara offerten kan vara viktigt av flera skäl. Ett av de skälen är att titta på organisationsnumret. Använd tjänster online för att söka upp numret och få upp information. När du sedan får fakturan – kontrollera att det är samma nummer där som på offerten. Om organisationsnumret på offerten ger dig en träff på ett företag i Stockholm, men numret på fakturan ger dig en träff på ett företag i Skåne, finns det skäl att ana oråd.

Kolla referenser och omdömen

Att få referenser från företaget är visserligen ingen garanti – men det kan skänka en hel del trygghet. Är referensen dessutom ett annat trovärdigt företag, kan det göra att det känns ännu tryggare att anlita firman. Ring upp firman du planerar att anlita och fråga om referenser. Var sedan inte rädd för att ta fram mobilen och slå in i numret – det är precis det som referenserna är till för.

 

Man kan även titta på omdömen online. Genom att skriva in exempelvis ”fasadrenovering Stockholm (namn på firman) omdömen”, kan du få fram en rad olika betyg och saker som kunder sagt om firman. Tänk dock på att dessa inte går att lita blint på. Hittar du till exempel endast en recension men högsta betyg, utan närmare kommentarer, kan det lika gärna vara ägaren själv som har skrivit den.

 

 

Hör med vänner och bekanta

Att få en rekommendation av någon man litar på kan göra att det känns mycket tryggt att anlita firman. Fasadrenovering är ett arbete som, om det inte utförs rätt, kan göra att stora delar av huset ser fult ut. Betoningen på förtroende kan alltså inte understrykas nog.

 

Känner du någon som jobbar som hantverkare, kanske inom någon nisch som liknar fasadrenovering, kan du troligtvis få mycket goda rekommendationer. Det här förutsätter givetvis att du redan litar på den vän som ger rekommendationen. Kolla gärna med en vän som bor i just ditt område i Stockholm. Bor du till exempel i de sydligaste delarna av Stockholm, men firman är baserad i norra Stockholm, kanske de avböjer jobbet om de har mycket att göra.

2 Mar 2017