Har du problem med fukt i hemmet? Då kan det vara aktuellt för dig att installera en avfuktare för att bli av med problemet. En avfuktare hjälper att bli av med fukt i hemmet på ett smidigt sätt.

Om du har problem med fukt i ditt hem så hjälper en avfuktare till med att göra sig av med fukten. En avfuktare fungerar på så sätt att fukten dras in i avfuktaren och fukten slipper att spridas i hemmet. Det finns olika sorters avfuktare som fungerar på olika sätt. Det finns en så kallad kondensavfuktare som drar åt sig fukt för att sedan göra om den till värme som släpps ut i rummet där den står. En kondensavfuktare är ett energisnålt alternativ eftersom den tar hand om energin och återanvänder den genom att göra om fukt till värme. En annan sorts avfuktare är en sorptionsavfuktare och den fungerar på liknande sätt som kondensavfuktaren. Den drar åt sig fukt och med hjälp av en motor torkas fukten för att sedan släppas ut som våtluft. Både varianterna av dessa avfuktare är mycket effektiva och kommer garanterat göra jobbet. För dig som inte vill köpa en dyr avfuktare kan istället hyra avfuktare hos en uthyrningsfirma.

Hur vet du om ditt hem har fukt?

Beroende på hur pass stort ditt problem med fukt är så syns det olika mycket. Du kan med enkla medel se över ditt hus efter fukt och du kommer då kanske både se fukt och känna lukten av fukt. Ibland kan fukten vara synlig för ögat och du kan se fukt i fönster som visar sig som imma på ditt fönster. Fukt kan medföra problem med mögel och då komme du se fläckar som är svarta. Du kan använda näsan när du letar fukt för det kan vara lätt att känna lukten av fukten. Det luktar unket och obehagligt så gå runt och sniffa för att se om du upptäcker något.

Tips vid avfuktning

Om du har upptäckt fukt i ditt hem så bör du ta tag i problemet snarast så du slipper en spridning av fukten som gärna då utvecklar sig till mögel. Så se till att snabbt få igång en avfuktare och du kan ta till andra hjälpmedel så fukten försvinner snabbare. Ett bra tips är att ställa ut flera fläktar som gör att luften går runt mer i det utsatta området och din avfuktning kommer att gå snabbare.

30 Mar 2020