Jag skulle vilja ha en gång eller en uppfart på min tomt stenlagd, hur gör jag för att lyckas? Kan jag lägga sten fast min tomt lutar? Det är frågor som en stensättare i Stockholm kan svara på.

Det kan tyckas enkelt att lägga marksten på en uppfart eller en gång i en trädgård. Detta är dock ett hantverk som det ligger många generationers lärdomar bakom och om man inte har koll på vad man gör kan det leda till att man snart måste göra om arbetet igen, vilket både kan bli dyrt och orsaka en massa krångel för kunden i onödan. Precis som när det gäller det flesta hantverksarbeten är det underarbetet som är A och O för det slutgitliga resultatet. Ett slarvigt utfört underarbete kan göra att stenarna sjunker ned och det blir en ojämn yta eller att vatten samlas på den stenlagda ytan när det har regnat. Genom att anlita en erfaren stensättare i Stockholm som vet precis vilket underarbete som krävs på din tomt slipper du detta problem.

Stensättningar i utmanande miljöer

“Min tomt sluttar, inte kan jag lägga sten”, tänker du kanske. Men faktum är att en duktig stensättare kan ta sig an även den utmaningen. Det går nämligen alldeles utmärkt att lägga sten även i sluttningar. Dessutom kan sten och betongblock används till så mycket mer än bara gångar och uppfarter. Kanske har du alltid drömt om en odlingslåda eller så kan en mur av betongblock rama in din trädgård på ett snyggt sätt. Kanske vill du bygga ut en befintlig stensättning. Allt detta kan en erfaren stensättare i Stockholm hjälpa dig med.

Hur ska jag välja stensättare?

Viktigt att tänka på när du väljer stensättare är att välja någon som har erfarenhet av jobbet. Besök gärna företagets hemsida och se om där finns några bilder på tidigare utförda arbeten. Många entreprenörer brukar också kunna lämna referenser till nöjda kunder som du kan ta kontakt med. Det kan också vara en fördel att låta entreprenören vara med i valet av stenmaterial, eftersom denne har kunskaper om hur olika stenmaterial passar ihop med det underlag som det ska ligga på och i övrigt med din trädgård. Det kan också vara skönt att låta entreprenören sköta inköpet av material, då det ofta är tungt och svårt att få med sig. Att lägga sten kräver en hel del manuellt arbete och även för en van stensättare tar det tid att få jobbet gjort.

17 Jul 2020