Gör du en fasadrenovering ser huset ut som nytt, men det blir också mer lättskött, eftersom ytan är fräsch och håller sig fin i många år framöver. Passa på och gör alla förbättringar direkt.

Trä behöver målas om lite då och då, men till sist blir det ändå slitet. Du kan behöva byta ut några brädor, så att huset blir fräscht igen. Men du kan också klä huset i plåt, och då blir det i det närmaste underhållsfritt. Kanske behöver du också nya rännor och stuprör eller andra bleckdetaljer. Huset kommer i alla fall att se ut som nytt när du gör en fasadrenovering, och du höjer husets värde rejält om du byter fönster också. Passa på och förändra fasaden helt när du ändå är på gång.

Trä, murbruk eller plåt

Många hus har slammat tegel, och de kan vara vita, gula eller rosa. Du väljer själv hur ditt hus ska se ut, men om du väljer något som inte kräver så mycket underhåll, är fasaden snygg mycket länge. De slammade tegelhusen kommer med åren att tappa lite färg, så att det röda i teglet lyser igenom, men det är lätt att måla om det, och det ser otroligt fräscht och fint ut.

Vissa väljer att ha fasaden delvis i trä, därför att det ser snyggt ut. Det är inte heller så stora ytor som behöver målas. Anlita en bra byggfirma när du ska göra fasadrenoveringen. De har byggställningar, kunnande och vana, och du får ett lyckat resultat.

19 Oct 2021